Το Πνευματικό για το «ψαλίδι» στις αμοιβές των ωρομισθίων

PNEYMA KTIRIO

PNEYMA KTIRIO

Μισή απάντηση δίνει η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων στο θέμα που ανέδειξε το Epiruspost, σχετικά με το «ψαλίδι» στις αμοιβές του ωρομίσθιου προσωπικού.

Η διοίκηση δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους με αποτέλεσμα η αποζημίωση όλων εκείνων που κρατούν ζωντανές τις πιο νευραλγικές δομές, να μειώνεται σημαντικά.

Το προσωπικό αυτό προσλαμβάνεται συνήθως τον Οκτώβριο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με αφορμή την τελευταία πληρωμή όπου η αποζημίωση ήταν αισθητά μειωμένη, καθώς δεν αναγνωρίστηκε η προυπηρεσία τους, υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις.

Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου στην απάντησή της σημειώνει ότι η ωρομίσθια αποζημίωση θα διαμορφωθεί τελικά μετά την αναγνώριση της προυπηρεσίας. Εμμέσως λοιπόν αποδέχεται ότι έχει αδικήσει τους εργαζόμενους αυτούς, αλλά δεν κάνει γνωστό τον χρόνο κατά τον οποίο θα προχωρήσει στην αναγνώριση αυτή.

Στην απάντηση του Πνευματικού αναφέρεται:

Το εν λόγω προσωπικό (Καθηγητές και μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου , της Φιλαρμονικής , της Σχολής Χορού ,του Εικαστικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών) προσλαμβάνεται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μερικής απασχόλησης και αμείβεται με ωρομίσθια αποζημίωση , ίση με των «μονίμων» (ΙΔΑΧ) συναδέλφων τους , σύμφωνα με τις διατάξεις του από 1ης Ιανουαρίου 2016 ισχύοντος Νέου Ενιαίου Μισθολογίου (Ν. 4354/2016) και ανάλογα με τις πραγματοποιούμενες ώρες (προσέλευση μαθητών ,αριθμός εκδηλώσεων κλπ).

Η ωρομίσθια αποζημίωση του προσωπικού αυτού θα διαμορφωθεί τελικά μετά την αναγνώριση της προϋπηρεσίας του καθενός στη Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α.Δ.Ι. αλλά και στους φορείς που αναφέρονται στον προαναφερθέντα νόμο και τις διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτόν .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α.Δ.Ι. έχει πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του και μέσω αυτών την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών προς τους συμπολίτες σε συνδυασμό με τον σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενων συνδημοτών μας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ