Το πάθημα έγινε μάθημα για τις γαλάζιες σημαίες

GALAZIA SHMAIA

GALAZIA SHMAIAΤο περσινό πάθημα έγινε μάθημα για τους φορείς της Πρέβεζας. Ο αποκλεισμός της περιοχής από το χάρτη με τις γαλάζιες σημαίες όσο κι αν επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί δεν είχε τελικά καλό αντίκτυπο. Το σημαντικό όμως είναι ότι κινητοποίησε τους φορείς της περιοχής οι οποίοι εγκαίρως αυτή τη φορά προχώρησαν όλες τις διαδικασίες ώστε να διεκδικήσουν γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες κατά το 2013.

Έτσι ολοκληρώθηκαν ήδη οι προμήθειες, ο λοιπός εξοπλισμός κι η ναυαγοσωστική κάλυψη που  απαιτείται για κάθε πολυσύχναστη ακτή συμπεριλαμβανομένων των  νέων ακτών, κι ο Δήμος της Πρέβεζας διαθέτει πλέον όλες τις προϋποθέσεις που  απαιτούνται για  την υποβολή φακέλων υποψηφιότητας. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν αφορούν την υποψηφιότητα των  ακτών Κυανή Ακτή , Μονολίθι, Καστροσυκιά (μία θέση)  και Λυγιά/Βράχο (δύο θέσεις). To Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σε προηγούμενη συνεδρίασή του την υποβολή προτάσεων –φακέλων υποψηφιότητας  για τις ακτές, την δαπάνη που αφορά την συνδρομή του Δήμου  καθώς και την  ανάλογη πίστωση.

 

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης οι Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν ένα στοίχημα, το οποίο ο Δήμος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να το κερδίσει. Η συμμετοχή του Δήμου, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, σε συσκέψεις και πρωτοβουλίες  σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου και όχι μόνο έχει ως στόχο να δηλώσει την δυναμική παρουσία της Πρέβεζας  και την προσέλκυση νέων  αγορών σε μια περίοδο που ο τουρισμός  αποτελεί μοναδική διέξοδο για την τόνωση της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ