Το Νησί πυλώνας στην τουριστική ανάπτυξη

MPEGKAS NHSI1Το Νησί των Ιωαννίνων επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών.

 

Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι πολυπληθείς – λόγω και της ημέρας – επισκέπτες του Νησιού υποδέχθηκαν θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο και υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η τουριστική παράδοση που έχει η περιοχή και αναβαθμιστεί το τουριστικό «προϊόν» ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οικονομικά οφέλη.

MPEGKAS NHSI

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας «το μοναδικό Νησί των Ιωαννίνων είναι για μας ένας από τους πυλώνες του σύγχρονου τουριστικού «προϊόντος» που σχεδιάζουμε για το Δήμο μας. Με την παράδοση που έχει, με τα έργα που ήδη εκτελούνται και το σχέδιο δράσης της επόμενης πενταετίας για τη σύνδεση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με την ανάπτυξη του τουρισμού, είμαστε σίγουροι ότι θα δοθεί νέα πνοή στο Νησί».

Με την καθοριστική συμβολή του Δήμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Μητρόπολη Ιωαννίνων αυτή την τριετία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ δύο σημαντικά έργα:
-Το σκευοφυλάκιο με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που μετατρέπει σε μουσειακό χώρο τα δύο συνεχόμενα κτίρια του Ναζίρ και του Δεσποτικού, στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Ελεούσας και θα στεγάσει έργα της εκκλησιαστικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, που γνώρισε άνθηση στην Ήπειρο.
-Το έργο της αποκατάστασης και συντήρησης των μοναστηριών στο Νησί, το οποίο χρηματοδοτείται με 995.000 ευρώ και διασώζει τα σημαντικά αυτά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου.

Με τα δύο αυτά έργα ολοκληρώνεται το πλέγμα παρεμβάσεων στο Νησί και στο Βυζαντινό «θησαυροφυλάκιο» της περιοχής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση μιας μοναδικής κληρονομιάς.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΙ υλοποιεί έργο αποκατάστασης των προβλημάτων που είχε το δίκτυο αποχέτευσης του Νησιού, ώστε να συνδεθεί με το συγκρότημα βιολογικής επεξεργασίας των λυμάτων της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο Νησί τον υποψήφιο Δήμαρχο και τους υποψηφίους της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», συνόδευε ο πρώην πρόεδρος του Νησιού Θεόδωρος Γκέκας που θυμήθηκε με συγκίνηση τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο Κώστα Μπέγκα, ευχήθηκε στον Θωμά Μπέγκα «να γίνει καλύτερος Δήμαρχος» και υπενθύμισε την παράδοση που θέλει όποιον «κερδίζει» το Νησί να εκλέγεται Δήμαρχος. «Ο Θωμάς Μπέγκας έχει κερδίσει το Νησί γι’ αυτό και θα είναι ο αυριανός Δήμαρχος» είπε. Παράλληλα χαιρέτισε τη συνεργασία με τον «γείτονα μας» Παντελή Κολόκα, εκφράζοντας την πίστη πως «δυο νέοι άνθρωποι με τόσο ζήλο για τον τόπο θα πετύχουν» .

Δηλώσεις έκανε και ο Φώτης Ραπακούσης υποδεχόμενος ττον Θωμά Μπέγκα στο «Μουσείο Αλή Πασά και επαναστατικής περιόδου», κάνοντας λόγο για τη στήριξη που είχε το Μουσείο από το Δήμο κι εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί.

Να σημειωθεί ότι στο Νησί υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Δήμαρχο ο Δημοτικό Σύμβουλος από το Νησί Κώστας Γκέκας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αριστοτέλης Λιούμπος, καθώς και οι υποψήφιοι Όλγα Πάνου και Αλέξανδρος Πέτσιος.

Ένα πολύ όμορφο βίντεο από την πρωτομαγιάτικη περιοδεία στο Νησί μπορείτε να παρακολουθήσετε στη διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?v=QUmUpvbA5Tc 

 

 

 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ