«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Πνευματικό Κέντρο

RAFTANAIOI OMADAΤην Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ., η Θεατρική Ομάδα Ραφταναίων, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, θα ανεβάσει την παράσταση με τίτλο «Το μεγάλο μας τσίρκο», στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Ένα έργο σταθμός, μια μαρτυρία για τη διαχρονία της Εθνικής μας περιπέτειας. Μέσα από τραγούδια, σατιρικά και δραματικά επεισόδια, η παράσταση διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές του ελληνισμού: η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.

 

Το έργο έχει γράψει ο Καμπανέλλης Ιάκωβος, την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί o Παπαρούνης Δημήτρης, ενώ τη μουσική ο Τσούτσουρας Βασίλης. Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Ευθυμίου Κωνσταντίνος, Ζιώγας Γιώργος, Κούρτης Κώστας, Κατσούπας Σωτήρης, Μπουρνάκα Σπυριδούλα, Οικονόμου Θάλεια, Παπαγιάννη Λαμπρινή, Παπαδημητρίου Γεωργία, Παπαδόπουλος Μάκης, Παππά Έλλη, Τάτσης Νίκος, Τζελέτας Άκης, Υφαντής Σπύρος, Φώτης Θάνος, Χαρίσης Σπύρος, Χουλιάρας Γιάννης, Χουλιάρα Χαρά, Χουλιάρα Νίκη. Μουσικοί της ορχήστρας είναι οι Βασίλης Τσούτσουρας στο αρμόνιο και μπουζούκι, Γιώργος Μαχαιριώτης στην κιθάρα, Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου στην τρομπέτα, ο Γιάννης Ζαφείρης στα κρουστά και ο Σπύρος Υφαντής στο κλαρίνο. Φιλική συμμετοχή στο χορό η Όλγα Μπούλη.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 6 €
3 € (ανέργων)
Τα παιδιά έως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ