Το κράτος φορτώνει στην Περιφέρεια τις αμαρτίες του… Ζητά πίσω τα χρήματα για Σουφαρί και ΕΛΕΠΑΠ

elepap ktnew

elepap ktnewΣτην αιρετή Περιφέρεια η οποία δεν είχε καμία αρμοδιότητα και καμία ανάμειξη στην υλοποίηση του Γ’ ΚΠΣ φορτώνει τις δικές του αμαρτίες το ελληνικό δημόσιο.

Μάλιστα ζητά από την Περιφέρεια να καταβάλλει το ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ, όσο κόστισαν τα κτίρια του Σουφαρί Σεράι και της ΕΛΕΠΑΠ, μετά τα προβλήματα και τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο του OLAF.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή, θεωρεί ότι κακώς γίνεται ο καταλογισμός και είναι αποφασισμένη να μην καταθέσει τα όπλα.

«Εμείς προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη και σε όλα τα αρμόδια όργανα και είμαστε πεισμένη ότι την υπόθεση αυτή θα την κερδίσουμε» δήλωσε στο Epiruspost ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και συμπληρώνει ότι τα συγκεκριμένα έργα εκτελέστηκαν από την κρατική περιφέρεια, δηλαδή από το ίδιο το κράτος.

Ο OLAF, ο Ευρωπαικός Οργανισμός για την Καταπολέμηση της Απάτης στην έκθεσή του κάνει λόγο για παρατυπίες στην ανάθεση των δημόσιων συμβάσεων και ζητά από την Ελλάδα να επιστρέψει τα επτά εκατομμύρια, όσο κόστισαν δηλαδή τα δύο έργα.

Η έκθεση κοινοποιήθηκε στο ελληνικό δημόσιο τον Μάρτιο του 2013 και ο καταλογισμός στην Περιφέρεια Ηπείρου έγινε την τελευταία ημέρα του 2014 από τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, θεωρεί και ορθώς, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος του κράτους, το οποίο κάνει μπαλάκι τις δικές του ευθύνες. Η κρατική περιφέρεια, η οποία διαχειρίζονταν το Γ’ ΚΠΣ, ήταν αυτή που ενέταξε τα έργα, τα δημοπράτησε, υπέγραψε τις συμβάσεις ανάθεσης. Κι όλα προ του 2010.

Έτσι λοιπόν κινεί όλες τις δικαστικές διαδικασίες εκτιμώντας ότι δεν θα είναι αυτή που θα πληρώσει για λογαριασμό του κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ