Το Κατώγι Αβέρωφ τιμά τη «Μεγάλη Αρκούδα»

Η καφέ αρκούδα ζει στις πλαγιές της Πίνδου, περιδιαβαίνοντας μέσα από τα αμπέλια του Γινιέτς στο Μέτσοβο. Κάθε χρόνο δοκιμάζει τα σταφύλια, κόβοντάς τα με τρόπο ευγενικό σαν να’ ναι η κυρά του αμπελώνα. Ξέρει ότι πρέπει να περιμένει να ωριμάσουν και προετοιμάζεται για τον τρύγο, τη μεγάλη γιορτή του φθινοπώρου.

Οι πατημασιές που αφήνει πίσω της προδίδουν το πέρασμα της. Το βράδυ πριν τον τρύγο, κάνει την τελευταία της μεγαλοπρεπή επίσκεψη για να απολαύσει τα πιο γλυκά, τα πιο μεστά, τα πιο εκλεκτά σταφύλια των βουνών.

Η τελευταία χρονιά κυκλοφορίας για το Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών με μία συλλεκτική ετικέτα και παίρνει το βλάχικο όνομα «Μάρε Ούρσα» (Μεγάλη Αρκούδα) τιμής ένεκεν στην καφέ αρκούδα που ζει στην περιοχή.

Το Μάρε Ούρσα είναι μια έμπνευση τριών «φίλων» για φίλους. Το Κατώγι Αβέρωφ επιμελήθηκε την παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού, η δημιουργική ομάδα Bob Studio εμπνεύστηκε την ιδέα και εικονογράφησε το εικαστικό και οι Αφοί Κοντορούση Γραφικές Τέχνες υλοποίησαν τις εκτυπώσεις.

Κρασί εσοδείας 2012, από σταφύλια καλλιεργημένα στον αμπελώνα του Κτήματος Αβέρωφ στα βουνά του Μετσόβου, εκφράζει με μοναδικό τρόπο τον τόπο καταγωγής του. Ιδανικό για παλαίωση, θα ωριμάσει όμορφα σε πλάγια θέση, σε μέρος σκοτεινό και με σταθερή θερμοκρασία. Φυλάξτε το και απολαύστε το όταν αισθανθείτε πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ