Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τους μισθούς των Προέδρων… Ποιες αμοιβές ορίστηκαν!

DS 9 11 14

DS 9 11 14Τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής να μισθοδοτούνται οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και επιχειρήσεων ανέλαβε να διασκεδάσει κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Έτσι έσπευσε να κάνει λόγο για λαϊκισμό και λαϊκιστές, όμως απέφυγε να επαναλάβει την επιχειρηματολογία που είχε αναπτυχθεί πριν από τέσσερις ημέρες μέσω επίσημης ανακοίνωσης του δήμου και η οποία συνδύαζε τις αμοιβές των προέδρων με τους….καφέδες που θέλουν να κερνάνε στα γραφεία τους!

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε το θέμα τις προηγούμενες ημέρες η δημοτική αρχή, αποδείχθηκε από το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υποχρεώθηκε να αποσύρει τις αμοιβές των αντιπροέδρων, καθώς δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η βιασύνη ήταν τόση και τέτοια που οι αμοιβές αυτές περιλαμβάνονται στους προϋπολογισμούς που ενέκριναν ο ΟΚΠΑΠΑ και το Σπήλαιο Περάματος!

«Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί ντόρος για την ανταμοιβή της εργασίας! Η δημοτική αρχή δεν θα συρθεί πίσω από γεγονότα που θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν. Θα δημιουργεί η ίδια γεγονότα. Η προσέγγιση ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αμοιβές αποτελεί λαικισμό. Είναι και νομικό και ηθικό δικαίωμα να αμοίβονται», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος….

Μάλιστα έδωσε και… ταξικές προεκτάσεις υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο στους έχοντες!!!

Οι αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα χαλαρές και δεν αφορούσαν στις αμοιβές αυτές καθαυτές αλλά στο γεγονός ότι έρχονται σε μία εποχή όπου μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας περνά πολύ δύσκολα.

Με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας οι μισθοί των προέδρων εγκρίθηκαν και στο εξής μπορούν να αποκαλούνται κι έξοδα παράστασης.

Για τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ η αμοιβή ανέρχεται στα 1080 ευρώ το μήνα, για τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου στα 900 και για τον πρόεδρο του Σπηλαίου στα 450 ευρώ!

Είναι άγνωστο τι θα ακολουθήσει με τους προέδρους των υπόλοιπων νομικών προσώπων κι επιχειρήσεων καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας που είχε προηγηθεί και προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, υπήρξε δέσμευση και για δική τους μισθοδοσίας μέσω νομικής φόρμουλας που ανακαλύφθηκε εσχάτως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ