Το Δημαρχείο φωτίζεται με το μπλε του ΟΗΕ

dimarxeio vradi

dimarxeio vradi

Τα Γιάννενα συμμετέχουν στον παγκόσμιο εορτασμό της 70ης επετείου (1945-2015) από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από 24 έως 27 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού το Δημαρχείο Ιωαννίνων θα φωταγωγηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το βράδυ στο επίσημο χρώμα του ΟΗΕ, δηλαδή το μπλε. Τα Γιάννενα με αυτό τον τρόπο συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία του «Ας φωτίσουμε τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ» που διοργανώνει το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, το ίδιο βράδυ θα φωταγωγηθούν με μπλε, σε όλο τον κόσμο, μνημεία, κτήρια, γέφυρες, τοπία, μουσεία και άλλα.

Κατάθεση στεφάνου

Το πρωί του Σαββάτου και ώρα 11.00 π.μ., σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στα Ιωάννινα, στο Μνημείο Μπιζανομάχων, από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

«Έκθεση φωτογραφιών του ΟΗΕ»

Για μία εβδομάδα, από το Σάββατο 24/10, έως το Σάββατο 31/10, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία) θα εκτίθενται φωτογραφικά ντοκουμέντα από το αρχείο του ΟΗΕ που για πρώτη φορά παρουσιάζονται τυπωμένα στην Ελλάδα. Μάλιστα σε τρεις από τις φωτογραφίες αποτυπώνονται εικόνες από τη μεταπολεμική δράση του ΟΗΕ στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Θέμα της Έκθεσης: «Η Ελλάδα στον ΟΗΕ, ο ΟΗΕ στην Ελλάδα – Μια αισιόδοξη ματιά στη μεταπολεμική Ελλάδα με το φακό του ΟΗΕ»

Η επίσημη τελετή εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 8 το βράδυ.

«Οι μαθητές των Ιωαννίνων γνωρίζουν τον ΟΗΕ»

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, θα γνωρίσουν τον ΟΗΕ.

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης ΟΗΕ, Δημήτρης Φατούρος, θα μιλήσει με τους μαθητές των σχολείων για την αποστολή, τη δράση και τα ιδανικά των Ηνωμένων Εθνών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ