Το… απόλυτο χάος με τις αφίξεις προσφύγων… Ανετοιμότητα κι ασυνεννοησία

dol pro2

dol pro2

Το απόλυτο χάος με τις αφίξεις προσφύγων και τη λειτουργία των Κέντρων Φιλοξενίας… Από το πρωί τρέχουν και δεν φτάνουν στον Κατσικά, καθώς τίποτα δεν ήταν έτοιμο για την υποδοχή ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων που αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες!

Τα τριάντα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που από βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου, στο λιμάνι της Καβάλας, παραμένουν προς το παρόν καθηλωμένα στην περιοχή.

Σκοπός ήταν να μεταφέρουν στον Κατσικά, περίπου 1500 πρόσφυγες από την Λέσβο, που θα αποβιβάζονταν με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το συγκεκριμένο πλοίο, μετά από πολλά προβλήματα και εμπλοκές, αναχώρησε από το λιμάνι της Λέσβου λίγο πριν τις δύο, το μεσημέρι της Κυριακής, με προορισμό όμως το λιμάνι της Ελευσίνας και όχι της Καβάλας.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν τα λεωφορεία των Ιωαννίνων θα παραμείνουν στην Καβάλα, αναμένοντας κάποιο άλλο καράβι, όπως είναι άγνωστος και ο τελικός προορισμός των προσφύγων και μεταναστών που θα αποβιβαστούν στην Ελευσίνα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από το λιμάνι της Ελευσίνας, ξεκίνησαν λίγο πριν τις δέκα το πρωί, 26 λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν περίπου 1200 πρόσφυγες και μετανάστες στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά.

Αυτό πάντως που αποδεικνύεται είναι η πλήρης ανοργανωσιά με τις τοπικές αρχές να αιφνιδιάζονται και τον ελληνικό στρατό να προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή, να επιλύσει, έστω και πρόχειρα, σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στους καταυλισμούς.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ