Το ανέσπερο φως, το φως της Ανάστασης… Η νίκη της ζωής και της ελπίδας

aanafos

aanafosΤο Αναστάσιμο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, έφτασε για να στείλει το μήνυμα της ζωής και της ελπίδας.

Το ανέσπερο φως…

Στην Αθήνα έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους κι από κει με ειδικές πτήσεις ταξίδεψε για πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως και για τα Γιάννενα.

Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός είχε τελεστεί στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ’, συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελλάδας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε πρώτα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ πτήσεις από το Ελ.Βενιζέλος ξεκίνησαν για άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Το Φως της Ανάστασης. Η νίκη της ζωής.. Το φως της ελπίδας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ