Το έγγραφο, η ορθοπεδική και τα χειρουργεία…

egrafo xatzikosta

egrafo xatzikosta

Η έλλειψη υλικών στην Ορθοπεδική Κλινική, υλικών που απαιτούνται για τις χειρουργικές επεμβάσεις, προκάλεσε την απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελου Καρβούνη αλλά και την αντίδραση της Οργάνωσης Μελών Νοσοκομείων Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος διέψευσε την αναβολή τακτικών χειρουργείων τονίζοντας μάλιστα ότι «η παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς είναι πάντα γνώμονας της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας».

Η διάψευση έγινε εγγράφως στις 22 Νοεμβρίου και αφού το θέμα της έλλειψης υλικών είχε δημοσιοποιηθεί!

Προφανώς ο κ. Καρβούνης είχε λησμονήσει το δικό του έγγραφο… Έγγραφο που είχε αποστείλει λίγες μέρες νωρίτερα στην Διεύθυνση του Ορθοπεδικού Τμήματος, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε…

Τι αναφέρει σ’ αυτό;

Ένα και μόνο πράγμα… Είναι η εντολή ώστε να αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά!

egrafo xatz1

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω μη αύξησης των ορίων του προυπολογισμού του Νοσοκομείου μας, από σήμερα και μέχρι νεοτέρας, να αντιμετωπίζετε μόνο τα επείγοντα ορθοπεδικά περιστατικά»…

Υπαρκτό λοιπόν το έγγραφο, που σημαίνει ότι ήταν υπαρκτό και το πρόβλημα…

Η νέα απάντηση του Διοικητή

Σε νέα απάντησή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης αναφέρει:

Εάν κάποιος διαβάσει με προσοχή την προηγούμενη ανακοίνωση μας, θα διαπιστώσει ότι ποτέ δεν διαψεύστηκε η παρουσία ενός τέτοιου εσωτερικού εγγράφου, διαψεύστηκε το γεγονός ότι σταμάτησαν τα Ορθοπεδικά χειρουργεία.

Ο μεγάλος όγκος περιστατικών και η ‘προτίμηση’ των πολιτών στις αποδεδειγμένα καλές υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ιατρικό προσωπικό ανθρωπίνως δεν αποφεύγει αλλά θέλει να εξυπηρετεί και περιστατικά όμορων περιοχών, ακόμα και εις βάρος του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, προκάλεσαν μια προσωρινή πίεση στη Κλινική.

Μια πίεση όμως που αντιμετωπίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την αποστολή του εγγράφου από την αρμόδιο ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα τα χειρουργεία να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους χωρίς προβλήματα (Αυτό επιβεβαιώνεται με μια απλή έρευνα από τη λίστα χειρουργείων της Ορθοπεδικής Κλινικής, για όποιον έχει οποιαδήποτε αμφιβολία).

Η Διοίκηση έχει θέσει εξαρχής πολύ υψηλούς στόχους και προσδοκίες όσον αναφορά τα επίπεδα υγειονομικής φροντίδας των ασθενών χωρίς εκπτώσεις και περιορισμούς. Ευχαριστεί τις αρμόδιες αρχές για την άμεση ανταπόκριση και την κατανόηση των αυξανόμενων αναγκών του Νοσοκομείου. Νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που ο κόσμος μας προτιμάει και στόχος μας είναι να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι.

Η συγκεκριμένη είναι η τελευταία ανακοίνωση επί του θέματος, καθώς η Διοίκηση έχει χρέος να ασχολείται με θέματα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ