Το «Άλογο του κούκου» σε έναν αβέβαιο κόσμο…

ALOGO KOYKOYΗ Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανωσουδενιωτών και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, διοργανώνουν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:30 πμ ημερίδα με θέμα: «Το Κουκάλογο και το μέλλον του… σε έναν αβέβαιο κόσμο».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου.

Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας μας που έχει την τύχει να διατηρεί ακόμα έναν μικρό αριθμό από τα εναπομείναντα ζευγάρια του Ασπροπάρη στην Ελλάδα.

 

Ο σπάνιος μικρός μεταναστευτικός γύπας που στην περιοχή είναι περισσότερο γνωστός με την τοπική ονομασία “Κουκάλογο” (ή “Άλογο του Κούκου” ή “του Κούκου τ’ άλογο”), αποτελεί ένα από τα πλέον απειλούμενα με εξαφάνιση είδη του Εθνικού Πάρκου, καθώς ελάχιστα πλέον ζευγάρια αναπαράγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η Ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ Φύση «Επείγοντα μέτρα για την εξασφάλιση της επιβίωσης του Ασπροπάρη Neophron percnopterus στη Βουλγαρία και την Ελλάδα», στο οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους τέσσερις φορείς από τρεις χώρες με σκοπό τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών Ασπροπάρη στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται κατά την περίοδο 2011-2016 από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τη Βουλγαρική Ορνιθολογική Εταιρεία (BSPB), το WWF Ελλάς και τη Βρετανική Ορνιθολογική Εταιρεία (RSPB) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ