Του Ζηρού το «μαγικό χωριό»

magiko xorio

magiko xorio

Δε λέμε, καλό και χρυσό και μπράβο, το «μαγικό χωριό» των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας. Άλλωστε είναι και η μόνη αισθητική αλλαγή στην πόλη από αναλήψεως της νέας, πολλά υποσχόμενης δημοτικής αρχής.

Όμως η Φιλιππιάδα έχει το προνόμιο να έχει δίπλα της, μια ανάσα απ΄τον οικιστικό ιστό, ένα φυσικό «μαγικό χωριό» το οποίο αφήνει απέξω απ΄τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων.

Έχει τη λίμνη του Ζηρού με το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον της, που για τους γύρω απ΄τη Φιλιππιάδα κατοίκους και δυνάμει επισκέπτες των γιορτών, θα ΄πρεπε να αποτελεί το χώρο στησίματος του μαγικού χωριού. Για τους ξένους δεν υπάρχει ιδανικότερος τόπος για τέτοιες εκδηλώσεις.

Προσχωρούμε στην ιδέα- επισήμανση πολλών ηπειρωτών, περαστικών από τη Φιλιππιάδα και προεκτείνοντας τη σκέψη με ολίγη φαντασία, θα λέγαμε: τι καλλύτερο απ΄το βγαίνουν μάγισσες και ξωτικά από τη λίμνη στους γύρω δρόμους της το σούρουπο, να αναβιώνουν εν είδη παραμυθιού «τα παγανά» για τους μικρούς επισκέπτες κ.λ.π, κ.λ.π;

Κι αν στερείται φαντασίας ο δήμος, ας το αναθέσει σε μια εταιρεία όπως κάνουν όλοι, αρκεί να έχει την πίστη και την προτροπή για κάτι διαφορετικό, για κάτι που να έλκει και ξένους επισκέπτες. Αρκετά με την κεντρική πλατεία. Δεν είναι κι ο ομφαλός του δήμου!

Ρούλα Χρήστου
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ