Τους βρεγμένους δεν τους πειράζει η βροχή…

DIODIA NEW«Τους βρεγμένους δεν τους πειράζει η βροχή…». Τη φράση αυτή χρησιμοποίησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην Ένωση Περιφερειών, σχετικά με τις μεγάλες αυξήσεις που επιφέρουν στα διόδια, οι νέοι οδικοί άξονες.

Για τους Ηπειρώτες, όπως απορρέει από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη, αυτό που προέχει είναι η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων και η διασφάλιση των τμημάτων που σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα και η τιμή των διοδίων είναι η δεύτερη σκέψη.

 

Στη δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης ανέφερε:
«Από πλευράς της Ηπείρου τέθηκε το θέμα ότι εμείς σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να πάνε πίσω τα έργα. Έχουμε δεχτεί την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, το οποίο ήταν υπερπλήρες, για να υπάρχει κομμάτι ώστε αυτά να μπουν και στη νυν Προγραμματική Περίοδο και στην επόμενη.

Μας ενδιαφέρει για τα «ορφανά» τμήματα που δεν υπάρχουν μελέτη, άμεσα το Υπουργείο να τις εκπονήσει, καθώς αφού θα είναι έργα «γέφυρες» να μπορούν να προχωρήσουν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερα χαρακτηριστικά πως «τους βρεγμένους δεν τους πειράζει η βροχή», αλλά παρόλα αυτά αντιδρούμε για τα διόδια. Εμείς δεν έχουμε οδικό δίκτυο, αυτό που υπάρχει είναι επικίνδυνο, άλλης εποχής, που δεν θα εκλείψουν οι κίνδυνοι όση συντήρηση και να γίνει. Ειδικά στο κομμάτι της Δυτικής Ελλάδας.

Καταλαβαίνεται ότι η αγωνία μας για την Ιόνια Οδό, όταν μάλιστα γνωρίζουμε τα οφέλη που έφερε στον τόπο μας η Εγνατία Οδός, είναι τεράστια. Για αυτό πρώτη προϋπόθεση για εμάς είναι να γίνουν τα οδικά δίκτυα και παράλληλα θέτουμε τις σκέψεις μας για τα διόδια».

Σχετικά με τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εγνατία Οδό ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή το κομμάτι από Μουργκάνι μέχρι το Μαλακάσι έχει μπει σε δικαστικές περιπέτειες. Χρειάζεται τροποποίηση μελέτης και εγώ ζήτησα, σε αυτό το πλαίσιο άμεσα το Υπουργείο να τροποποιήσει τη μελέτη ώστε ως συνεχιζόμενο έργο του Ε-65 να υλοποιηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ