Τους αστυνομικούς περιμένουν ακόμη στο Πωγώνι

delvinakiΤο αίτημα για καλύτερη και περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή επαναφέρουν οι κάτοικοι και οι φορείς του Πωγωνίου, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει πράξη καμία από τις υποσχέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Έτσι αστυνομικοί από την Ήπειρο εξακολουθούν να μετακινούνται προς τη Θράκη αντί να επιστρέψουν στα ακριτικά τμήματα φύλαξης, ενώ η συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να τοποθετηθούν θερμικές κάμερες, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Αυτές άλλωστε ήταν οι δύο υποσχέσεις που είχε δώσει ο Υπουργός Νικόλαος Δένδιας κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, προ μηνός περίπου, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη.

Ο Δήμος Πωγωνίου φαίνεται πως δίνει πολύ μικρή πίστωση χρόνου προς το Υπουργείο, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

«Βιώνουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης να είναι το πιο σοβαρό», τόνισε ο Δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των κομμάτων και αν δεν δρομολογηθεί άμεσα λύση, οι Πωγωνήσιοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ