Τουρκική ηρωίνη «τράνζιτ» από την Αλβανία

alv iroini1

alv iroini1

Πονοκέφαλο και στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, προκαλεί το γεγονός, ότι το τελευταίο διάστημα, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τουρκικής προέλευσης, έχουν κατακλύσει την γειτονική Αλβανία.

Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο «πολυεθνικών» κυκλωμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν την Αλβανία, κυρίως ως χώρα τράνζιτ.

Οι ποσότητες ξεφορτώνονται ώστε στη συνέχεια να διοχετευθούν, κυρίως προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι αυτό το διάστημα, οι Ιταλοί έχουν κατάσχει μεγάλες ποσότητες ηρωίνης τις οποίες διακινούσαν Αλβανοί.

Την τελευταία βδομάδα, έντεκα κιλά ηρωίνης τα οποία προορίζονταν για την Ελλάδα, κατασχέθηκαν από τις Αλβανικές αρχές.

Πέντε κιλά καθαρής ηρωίνης κατασχέθηκαν στην Πρεμετή, όπου συνελήφθη Αλβανός που διαθέτει γραμμή λεωφορείου προς την Αθήνα και άλλα εξίμισι στο Τελωνείο της Κακαβιάς.

alv iroini2

Στην δεύτερη περίπτωση, τα πακέτα της ηρωίνης, που ήταν κρυμμένα πίσω από τα καθίσματα του οδηγού, έφεραν ξεκάθαρα τις ενδείξεις της χώρας προέλευσης, δηλαδή της Τουρκίας.

Μάλιστα αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί, με καμάρι το έδειχναν στην κάμερα που αποτύπωνε την επιχείρηση και διένειμε στη συνέχεια το υλικό στα μέσα ενημέρωσης.

Εκτιμάται πάντως ότι οι επιχειρήσεις αυτές, έγιναν κάτω από το βλέμμα τόσο ευρωπαίων όσο και αμερικανών που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην γείτονα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ