Τουριστικό… υψηλό το τετραήμερο!

KENTRIKO-ZAGORI-3

KENTRIKO-ZAGORI-3Τουριστικό… υψηλό, αναμένεται να καταγράψει ο νομός Ιωαννίνων, ειδικά οι ορεινοί προορισμοί, κατά το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Τα μηνύματα που υπάρχουν τόσο από την πόλη, όσο επίσης από το Ζαγόρι και το Μετσόβο, είναι ιδιαίτερα θετικά και στηρίζονται κυρίως στις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Στα καταλύματα της πόλης των Ιωαννίνων οι κρατήσεις φτάνουν το 60% με τη συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από προορισμούς εσωτερικού.

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η τουριστική κίνηση τόσο στο Ζαγόρι όσο και στο Μέτσοβο.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, τόνισε ότι η επισκεψιμότητα αναμένεται να είναι υψηλή καθώς είναι σύμμαχος και ο καιρός ο οποίος διατηρείται ήπιος.

«Ελπίζουμε ότι το τετραήμερο θα δώσει μία οικονομική ανάσα», σημείωσε ο κ. Σπύρου για να προσθέσει ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση έπληξε με ένταση τον τουριστικό τομέα.

Αποτέλεσμα είναι πολλά καταλύματα, ειδικά μικρά, να μην ανοίγουν όλη τη σεζόν ή ακόμη και καθόλου, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν το λειτουργικό κόστος.

Υψηλή αναμένεται να είναι η κίνηση και στο Μέτσοβο, το οποίο παραμένει για τους Έλληνες ένας από τους αγαπημένους ορεινούς, χειμερινούς προορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ