Τουρισμός δύο ταχυτήτων… Ικανοποιητικά Πάργα και Σύβοτα, κατάρρευση τις υπόλοιπες περιοχές

PARGA 22 6 14

PARGA 22 6 14

Ο αιφνιδιασμός του δημοψηφίσματος, το capital control και οι δυσμενείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, επέφεραν βαρύ πλήγμα στον τουριστικό κλάδο και την κίνηση που καταγράφεται στην Ήπειρο.

Ο Μάιος και ο Ιούνιος ήταν ούτως ή άλλως δύο κακοί μήνες, με πολύ χαμηλά ποσοστά κρατήσεων, ειδικά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου πέρασαν με ένα κύμα ακυρώσεων που υπήρξε κυρίως από Έλληνες.

Την τελευταία βδομάδα η εικόνα αρχίζει να αλλάζει, όμως ο Αύγουστος παραμένει ακόμη ο μεγάλος άγνωστος, όπως σημειώνουν άνθρωποι του τουριστικού κλάδου.

Εμφανείς, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι οι διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες κινείται η παραλιακή ζώνη της Ηπείρου.

Η Πάργα κατά κύριο λόγο και τα Σύβοτα ακολούθως, είναι οι δύο περιοχές που φαίνεται ότι πλήττονται λιγότερο από τα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού. Η κίνηση που καταγράφεται είναι ικανοποιητική. Βέβαια υπάρχουν περιθώρια να πάει ακόμη καλύτερα τον επόμενο μήνα.

Οι τουρίστες είναι κυρίως Ευρωπαίοι, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στις περιοχές αυτές, οι οποίες αποτελούν τις πιο προβεβλημένες της Ηπείρου.

Αντίθετα τα υπόλοιπα παράλια της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, δεν βιώνουν τις καλύτερες τους ημέρες. Η κίνηση παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα όπου εξορμούν κυρίως Γιαννιώτες και Αρτινοί.

Πρόκειται για περιοχές που στηρίζονταν κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος δέχεται και το μεγαλύτερο πλήγμα.

Το capital control αφενός και η νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται για το σύνολο των νοικοκυριών κάνει τους Έλληνες να αναβάλουν και να ακυρώνουν ακόμη και τις λίγες ημέρες των διακοπών.

Αποτέλεσμα είναι οι κρατήσεις να έχουν μειωθεί κατακόρυφα και το σύνολο της τοπικής οικονομίας να δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ