Τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης

PETRELAIO THER1

PETRELAIO THER1Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις όσον αφορά το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Ο υφυπουργός είπε ότι το θέμα εξετάζεται σε σχέση με τα ποσά που μπορούν να διατεθούν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης. «Ξέρουμε τις διαστάσεις του προβλήματος» τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το αν το ζήτημα θα τεθεί στην τρόικα, είπε ότι «αυτό που θα τεθεί είναι η βέλτιστη τακτική για να αντιμετωπιστεί το θέμα».

Σχετικά με το φόρο ακινήτων, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τον ενιαίο φόρο από το 2014, ώστε να τελειώσει οριστικά η υπόθεση του φόρου που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και να εισπράττεται πλέον από τις ΔΟΥ. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το θέμα αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις ενέργειες της Αθήνας. «Είναι μόνο στο χέρι μας να το επιτύχουμε» τόνισε.

Για τις αντικειμενικές αξίες, είπε ότι το πόρισμα για τη διαδικασία που θα εφαρμόζεται θα εξεταστεί από το υπουργείο, χαρακτηρίζοντας «μεταβατικό στάδιο» το 2014. Για το θέμα μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ο κ. Μαυραγάνης μίλησε για το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα με πρώτο βήμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.Είπε πάντως ότι ήδη έχουν γίνει μειώσεις φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα με μείωση του ανώτατου συντελεστή στο 42%.

Για το θέμα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών εξήγησε ότι η μείωση των συντελεστών φορολόγησης «είναι ένα θέμα που μπορούμε να δούμε», αλλά εξαρτάται από τη δημοσιονομική πορεία και την κανονική ροή φορολογικών εσόδων. Για το θέμα των αποδείξεων δήλωσε ότι και αυτό είναι υπό μελέτη από το υπουργείο και οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ