Τον Σεπτέμβριο Κοινωφελής εργασία σε όλους τους Δήμους.. Ίδιος ο αριθμός θέσεων

antonopoulou mpeg

antonopoulou mpeg

Την επέκταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας σε όλους τους Δήμους της χώρας, με χρονικό ορίζοντα έναρξης τον Σεπτέμβριο, έκανε γνωστή από τα Γιάννινα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η ανακοίνωση για πιλοτική εφαρμογή, σε δύο ομάδες δήμων, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντιδράσεις που επιχείρησε να διασκεδάσει η Υπουργός…

Έτσι αφενός έκανε γνωστή την επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους, με ίδιες θέσεις εργασίας που είχαν και την προηγούμενη χρονιά κι αφετέρου, υποστήριξε ότι η πιλοτική εφαρμογή έγινε με βάση αντικειμενικά κριτήρια, μέσα από πρόγραμμα και χωρίς να παρέμβει ανθρώπινο χέρι!

«Δεν κάναμε ρουσφέτια», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας έτσι σε δημοσιεύματα που αποδίδουν την επιλογή του Δήμου Αρταίων σε παρέμβαση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Για την επιλογή των δήμων της πιλοτικής εφαρμογής, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Υπουργός, υπολογίστηκαν δείκτες που προέκυπταν από την απογραφή του 2011 καθώς και δείκτες ανεργίας του 2015!

Η πιλοτική εφαρμογή, σε δύο μάλιστα φάσεις, κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις καθώς το πρόγραμμα δεν έχει σκοπό πλέον την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των δήμων, αλλά την απασχόληση των ανέργων σε έργα μετρήσιμα κι υπολογίσιμα!

antonopoulou giann

Κοινωφελής και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

Μετά τη συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, θα επεκταθεί και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε γνωστό ότι ο προγραμματισμός έχει ολοκληρωθεί και στο εξής το Συντονιστικό θα προχωρήσει τις διαδικασίες.

«Ο στόχος εδώ είναι να ενισχυθούν οι συγκεκριμένες δομές και να καλυφθούν ανάγκες που υπάρχουν. Εμείς ερχόμαστε να συμπληρώσουμε ουσιαστικά την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται», ανέφερε η Υπουργός.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο

Η Υπουργός συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, με αφορμή την έντονη αντίδραση που είχε εκδηλωθεί για τον αποκλεισμό των Ιωαννίνων από τις δύο φάσεις της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Η Υπουργός έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί στο σύνολο των δήμων της χώρας με έναρξη τον Σεπτέμβριο.

Οι δήμοι θα πάρουν τις ίδιες θέσεις εργασίες με τη διαφορά ότι τα έργα θα είναι μετρήσιμα, με παρακολούθηση κι αξιολόγηση, ώστε η χώρα να γίνει πρότυπο!

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, στις δηλώσεις του, χαρακτήρισε θετική τη συνεργασία με την Υπουργό. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η επέκταση της Κοινωφελούς εργασίας στο οκτάμηνο και σε όλους τους δήμους της χώρας.

Σημείωσε δε ότι η έναρξη του προγράμματος θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η απασχόληση των ατόμων που θα προσληφθούν.

Μάλιστα τόνισε ότι από το χθεσινό τίποτα, είναι σημαντική η εξέλιξη που υπάρχει για έναρξη του προγράμματος το Σεπτέμβριο με τον ίδιο αριθμό προσληφθέντων που είχε απασχοληθεί και στο προηγούμενο πρόγραμμα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ