Τον εντόπισε νεκρό η αδελφή του! Μηνύματα θλίψης για τον Στ. Σκοπούλη

SBARES

SBARES

Η αδελφή του Στέφανου Σκοπούλη και ο γαμπρός του, ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που τον εντόπισαν νεκρό, μετά την πολύωρη έρευνα που διεξάγονταν στα βουνά της Παραμυθιάς.

Ήταν άλλωστε από αυτούς που γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα τις ορειβατικές του συνήθειες.

Μαζί με φιλικά τους πρόσωπα μετείχαν στις έρευνες από το απόγευμα της Κυριακής, όταν χάθηκαν τα ίχνη του.

Η σορός του εντοπίστηκε σε μία απότομη χαράδρα, στην περιοχή “Σβάρες” μεταξύ Ελευθεροχωρίου και Αγίας Μαύρας, στο σημείο που βλέπετε στη φωτογραφία.

Ο Στέφανος Σκοπούλης ήταν έμπειρος ορειβάτης και συχνά στις εξορμήσεις επέλεγε να κάνει τη δική του διαδρομή.

Σε ένα από τα βουνά της Ηπείρου, τα οποία αγαπούσε, και στο οποίο είχε περπατήσει πολλές φορές, άφησε την τελευταία του πνοή.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, θα προκύψουν από τη νεκροψία- νεκροτομή.

Ο Στέφανος Σκοπούλης, ήταν ένας αγνός αγωνιστής, εξαιρετικός επιστήμονας και ένας μειλίχιος άνθρωπος.

Δήλωση Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δήλωσή του αναφέρει:

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Στέφανου Σκοπούλη, ο οποίος καθ’ όλη την επιστημονική – επαγγελματική του πορεία παρέδιδε μαθήματα ανθρωπιάς.

Κατά δε την πολύχρονη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε ως νομαρχιακός, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, αγωνιζόταν με πάθος και μαχητικότητα για τις ιδέες που πρέσβευε.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης του Στ. Σκοπούλη και ειδικότερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΜΑΚ και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που ανέλαβε τον συντονισμό των ενεργειών.

Τέλος, ελπίζω η Ηπειρωτική κοινωνία να μη ξαναβρεθεί στη θέση να πενθεί μέλος της από δυστύχημα σε ορειβατική διαδρομή.

Ο Δήμος Ιωαννιτών

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε με δήλωση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μόλις πληροφορήθηκε την τραγική κατάληξη που είχε η αναζήτηση του Δημοτικού Συμβούλου Στέφανου Σκοπούλη, που αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής.

Αναφερόμενος στον εκλιπόντα είπε πως: «Ο Στέφανος Σκοπούλης ήταν μια πάρα πολύ αξιόλογη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και μια προσωπικότητα με το δικό της σημαντικό αποτύπωμα για την πόλη μας.

Πάντα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πολύ ευγένεια κατέθετε τις πολιτικές του απόψεις. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε, σημασία έχει πως ήταν πάντα συμμέτοχος σε ένα σοβαρό και ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος, καταλήγοντας: «Ο Στλεφανος Σκοπούλης θα λείψει σε όλους μας, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Την οδύνη και τη λύπη του εκφράζει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας καθώς και των μελών της κ. Ν. Γκόντας προς τους συγγενείς του Στέφανου Σκοπούλη Ιατρού και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιωαννιτών και επικεφαλής της παράταξης Δ.Ρ.Α.ΣΥ. πού τόσο απρόσμενα έχασε την ζωή του.

<< Ο Στέφανος Σκοπούτλης υπηρέτησε αρχές και αξίες με συνέπεια τόσο στο χώρο της Ιατρικής όσο και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Το κενό που αφήνει στους συγγενείς του πρώτα και προς την Γιαννιώτικη κοινωνία είναι πελώριο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει >>, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ν. Γκόντας.

Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την βαθειά της οδύνη για την απώλεια του γιατρού, του αγωνιστή, του ΑΝΘΡΩΠΟΥ Στέφανου Σκοπούλη.

Ο Στέφανος Σκοπούλης αφιέρωσε τη ζωή του ,μέσα από την επιστήμη και τους αγώνες του στους ανθρώπους και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ,από όλα τα μετερίζια. Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης επί σειρά ετών, ο καρδιολόγος των συμπολιτών μας έταξε τον εαυτό του του στην Αριστερά και στα κινήματα.

Το κενό που αφήνει στην οικογένειά του και στους ανθρώπους δυσαναπλήρωτο.

Θα είναι πάντα μαζί μας στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.

Οι Πολίτες για την Ανατροπή

Η παράταξη Πολίτες για την Ανατροπή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει:

Η δημοτική παράταξη Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή, εκφράζει την βαθειά της θλίψη για την απώλεια του γιατρού, του αγωνιστή, του συντρόφου Στέφανου Σκοπούλη.

Ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας δημιουργείται από το χαμό του επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου Στέφανου Σκοπούλη, που με συνέπεια υπερασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συντρόφους του.

Θα είναι πάντα μαζί μας στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.

H Αριστερή Παρέμβαση

Η παράταξη Αριστερή Παρέμβαση, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:

Με τον αδικοχαμένο σύντροφο Στέφανο Σκοπούλη οι δυνάμεις της Αριστερής Παρέμβασης βρεθήκαμε σε κοινούς λαϊκούς, κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες. Ήταν για εμάς υπόδειγμα αγωνιστικής συνέπειας και αυτό δεν το αλλάζουμε με τίποτε.

Ο Στέφανος παρέμεινε πάντα ενεργά στον αγώνα για την δικαίωση του κόσμου της εργασίας και, γι αυτό, βρεθήκαμε συχνά στους δρόμους του αγώνα και σε συζητήσεις για τις προοπτικές του κινήματος και της Αριστεράς.

Αποχαιρετούμε για το μακρινό ταξίδι έναν αγαπημένο σύντροφο και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και δύναμη.

Η ΔΡΑΣΥ

Συγκινητική είναι η ανακοίνωση της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης, της παράταξης της οποίας ηγήθηκε ο Στέφανος Σκοπούλης κι εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Αναφέρει:

Στον σύντροφο, τον άνθρωπο, το γιατρό….

Η απώλεια του συντρόφου μας και δημοτικού συμβούλου Στέφανου Σκοπούλη δεν αποτελεί μόνο απώλεια για την παράταξη αλλά και για ολόκληρη την πόλη των Ιωαννίνων και τη χώρα.

Ένας άνθρωπος που η παρουσία του στα πολιτικά πεπραγμένα και στην αριστερά αυτής της πόλης ήταν πάντα καθοριστική. Η για πάνω από δυο δεκαετίες τώρα συμμετοχή του στο νομαρχιακό και δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας είναι ένα μόνο ελάχιστο δείγμα της προσφοράς του.

Στρατεύτηκε από νωρίς στην υπόθεση του κομουνιστικού κινήματος και όλη η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε αυτήν. Ωρίμασε μέσα από τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα από την Ιταλία όπου βρισκόταν και με την επιστροφή του στην Ελλάδα έδινε καθημερινά την ψυχή του για να υπηρετήσει αυτές τις αξίες και τα ιδανικά.

Και τις υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ήταν μόνο η αυταπάρνηση, και το προσωπικό του παράδειγμα. Ήταν το ήθος του και η ανιδιοτελής προσφορά του στους ανθρώπους αυτής της πόλης, είτε σα γιατρός, είτε σαν άνθρωπος, είτε σαν πολιτικό πρόσωπο, που τον έκαναν αγαπητό στον κόσμο αυτής της πόλης. Ήταν η καθημερινή του στάση, και προσήλωση στον αγώνα. Ήταν η πίστη του ότι ένας κομουνιστής πρέπει καθημερινά να δίνει το παράδειγμα. Αυτό το παράδειγμα εκείνος έδινε και ήταν αυτό που έκανε ακόμα και τους πολιτικούς του αντιπάλους να τον σέβονται και να τον εκτιμούν.

Το μεγαλύτερο πάθος της ζωής του, ήταν η αγάπη του για το βουνό και την ορειβασία. Ήταν τελικά εκεί που άφησε και την τελευταία του πνοή. Ήταν αυτό που στέρησε από όλους μας της συνεισφορά του σε αυτή την πόλη.
Το κενό για την παράταξή μας είναι αναμφισβήτητα δυσαναπλήρωτο. Η προσωπικότητα, το ήθος, και οι αξίες του, σε κάθε περίπτωση θα μας καθοδηγούν στις περαιτέρω πορεία μας.Η προσπάθειά μας στην παράταξη θα είναι να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του έργου και της παρακαταθήκης του.

Η παράταξη Γιάννινα Τώρα

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα», εκφράζει την οδύνη της για τον πρόωρο χαμό του δημοτικού συμβούλου ιατρού Στέφανου Σκοπούλη και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.
Ο Στέφανος Σκοπούλης ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος και ευσυνείδητος επαγγελματίας, του οποίου ο δημόσιος λόγος και η παρουσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούσαν σημαντικές συμβολές στην πόλη μας.

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους με την πολύπλευρη προσφορά του Στέφανου Σκοπούλη. Το έργο του ως επιστήμονας και ως παράγοντας της αυτοδιοίκησης αξίζει να βρει συνεχιστές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ