Τον δρόμο Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα θέλει η Εγνατία

SABBAIDHS

SABBAIDHSΗ Εγνατία Οδός ΑΕ έχει την καλή πρόθεση να προχωρήσει σε ορισμένες παρεμβάσεις στην Ήπειρο που απαιτούν και αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, όμως οι καλές προθέσεις δεν αρκούν…

Όλα προς το παρόν σκοντάφτουν στους πόρους. Κι αν χρήματα δεν εξευρεθούν τότε πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν έργα ακόμη και για τις περιπτώσεις όπου οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Εγνατίας ΑΕ Παρασκευάς Σαβαίδης, η εταιρία είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον να αναλάβει το δρόμο Ιωαννίνων Κακαβιάς, σε επίπεδο μελέτης και κατασκευής. Όμως μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο.

 

Ωστόσο ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε, όπως ανέφερε ο κ. Σαβαίδης ότι θα δοθεί στην Εγνατία ο οδικός άξονας Ηγουμενίτσας Σαγιάδας.

Να σημειωθεί ότι παλιότερα και για το ίδιο θέμα, είχαν γίνει επαφές και συζητήσεις μεταξύ της Εγνατίας ΑΕ και της Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίες σκόνταψαν στις αξιώσεις της πρώτης να καταβάλλει η Περιφέρεια το ποσό των πενήντα εκατομμυρίων.

Κατά τα λοιπά και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου της εταιρίας, η προτεραιότητα για την Ήπειρο είναι η αναβάθμιση της εξόδου Τζαμαλή Αγά και η μετατροπή της ουσιαστικά σε κόμβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ