Τι ζητά ο Φούχτελ από δημάρχους και περιφερειάρχες… Πλήρες φακέλωμα για την τοπική αυτοδιοίκηση

FOYXTEL EROTHMATOLOGIO

FOYXTEL EROTHMATOLOGIOΑντιμέτωποι με τις ύποπτες διαθέσεις του Γερμανού υπουργού Γ. Φούχτελ βρίσκονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι οποίοι με το που ανέλαβαν καθήκοντα, πήραν και το ερωτηματολόγιο που ζητά πλήρη ακτινογραφία των Δήμων και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν.

Το ερωτηματολόγιο έχουν λάβει αρκετοί αυτοδιοικητικοί στην Ήπειρο, χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει συγκεκριμένη ενότητα για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Ζητούνται απαντήσεις για το ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα. Πρόκειται για μείζον ζήτημα, καθώς πολλές περιοχές ακόμη αναζητούν λύσεις, ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο το ενδιαφέρον κολοσσών για ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον συγκεκριμένο τομέα.

Με το ίδιο ερωτηματολόγιο ζητούνται λεπτομέρειες για το προφίλ κάθε Δήμου, όπως πληθυσμός, υφιστάμενες υποδομές και βιομηχανικά πάρκα, υποδομές παιδείας- υγείας. Επίσης τα χαρακτηριστικά της τοπικής χλωρίδας και πανίδας σε συνδυασμό με προβλήματα ρύπανσης, ποια η διαχείριση απορριμμάτων, τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας, τέλος αν υπάρχουν σχέσεις με Δήμους από τη Γερμανία και ελληνογερμανικούς συλλόγους.

Απομένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου στις Γερμανικές απαιτήσεις, την ώρα που το θέμα εγείρει πλήθος αντιδράσεων στην υπόλοιπη χώρα ενώ έχει προκαλέσει ήδη και ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με τη σκοπιμότητα των εμπνευστών του ερωτηματολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ