Τι αποκάλυψε ο Μ. Σφακιανάκης, τι ερευνά η αστυνομία, παρέμβαση κι από το Υπουργείο Υγείας

MAN SFAKIANAKHS

MAN SFAKIANAKHSΈνα σκοτεινό κύκλωμα αρρωστημένων μυαλών, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από τον παιδίατρο των Ιωαννίνων ο οποίος συνελήφθη και είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατοχής και της διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εστιάζεται στον πιθανό εντοπισμό υλικού που μπορεί να προέρχεται μέσα από το ιατρείο και από παιδιά που εξέταζε ο εν λόγω γιατρός, ενώ απλώνεται και προς άλλες κατευθύνσεις.

 

Τα στοιχεία που φαίνεται ότι έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία παραπέμπουν σε υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε ο ταξίαρχος, διευθυντής στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989.

Όπως ανέφερε η Δίωξη παρακολουθούσε επί έξι μήνες τον Γιαννιώτη παιδίατρο ακολουθώντας τη δράση του στο διαδίκτυο. Με βάση το υλικό που είχε συλλέξει, κλιμάκιο αξιωματικών, τον συνέλαβε μέσα στο ιατρείο του.
«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται μια τέτοια υπόθεση από την υπηρεσία μας. Είναι η πρώτη φορά όπου συλλαμβάνεται παιδίατρος- παιδόφιλος» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.

«Είναι αδιανόητο να κινδυνεύει ένα παιδί να φωτογραφηθεί μέσα στο ιατρείο και το υλικό αυτό να διακινηθεί σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, για να συμπληρώσει ότι γίνεται ψηφιακή έρευνα πάνω σε όλα τα πειστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει υλικό παιδιών μέσα από το ιατρείο.

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ

Αρρωστημένα μυαλά, χαρακτήρισε ο κ. Σφακιανάκης, όσους κάνουν χρήση ή διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και συνήθως είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Η Δίωξη, δίνει συνεχή αγώνα για να πατάξει το φαινόμενο, το οποίο έχει πλοκάμια και στη χώρα μας.

Ο παιδίατρος των Ιωαννίνων εντοπίστηκε να διακινεί υλικό σε συγκεκριμένα πρόσωπα και με ειδικά αρχεία.

«Έξι μήνες ασχολούμαστε μαζί του, ήρθε η ώρα να ξετυλιχθεί το κουβάρι, γιατί είναι μεγάλο το κουβάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

Ο ταξίαρχος της Δίωξης δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες για τη δράση του παιδίατρου καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Είπε όμως μία χαρακτηριστική φράση. Μία φράση που σοκάρει: «Όταν κάποιος θέλει να βλέπει έξι μηνών βρέφος να κακοποιείται από ζώο, δεν μπορεί παρά να είναι αρρωστημένο μυαλό»!!!

Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την αποκάλυψη της δράσης του παιδιάτρου. Ο 47χρονος από τη Βουλγαρία, είχε ικανοποιητικό πελατολόγιο ενώ ήταν και από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ γιατρούς.

Κοινή απαίτηση είναι να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του γιατρού, όπως έχει γίνει με περιπτώσεις λιγότερο σοβαρές ανά την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να γίνει μόνο με εντολή του Εισαγγελέα Ιωαννίνων. Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στο θέμα αυτό, σημειώνοντας ότι πρέπει να εκδοθεί εντολή άμεσα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ

Με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, παρενέβη άμεσα στην υπόθεση και ο ΕΟΠΠΥ. Ο Οργανισμός έχει αποστείλει έγγραφο στην Εισαγγελία Ιωαννίνων προκειμένου να του γνωστοποιηθούν επίσημα τα στοιχεία της ταυτότητας του παιδίατρου.

Μόλις ληφθεί η απόφαση, θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης που υπάρχει αλλά και σε αφαίρεση της άδειάς του, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα συνταγογράφησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ