Τι έκανε στα ελληνοαλβανικά σύνορα Αμερικανός διπλωμάτης;

ALBANIA XHMIKA

ALBANIA XHMIKAΣε πολιτικό βέρτικο βρίσκεται η Αλβανική κυβέρνηση, η οποία παρότι διαψεύδει ότι θα δεχθεί τα χημικά της Συρίας είτε για να καταστραφούν είτε για να αποθηκευτούν δεν μπορεί να πείσει….

Οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ήταν μαζικές και οι αντιδράσεις, ειδικά από οργανώσεις νέων και φοιτητών, έντονες.

Συνάμα έχει ξεσπάσει και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Μπερίσα και Ράμα με τον πρώτο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον δεύτερο να υποχρεώνεται σε διάψευση μέσω τηλεοπτικών διαγγέλματος.

 

Το τοπίο παραμένει συγκεχυμένο προς το παρόν….

Το θέμα των χημικών άνοιξε για τα καλά μετά τις δηλώσεις του Paul Walker, από τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό, στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ότι η Αλβανία έχει συμφωνήσει για την καταστροφή των χημικών όπλων.

Η αντιπολίτευση της γείτονος επιμένει ότι ο Ράμα προχώρησε στην εν λόγω συμφωνία κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη.

Το Epiruspost.gr σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την γείτονα χώρα ανέφερε ότι μεταξύ των άλλων εξετάζεται η μεταφορά και η αποθήκευση χημικών στις υπόγειες σήραγγες που υπάρχουν στη Μαμαλία, εκεί όπου βρίσκονται τα ορυχεία λιγνίτη.

Ο κίνδυνος ρύπανσης του Αώου και του Ιόνιου είναι άμεσος και υπαρκτός καθώς έγκυροι επιστήμονες της Αλβανίας αμφισβητούν σφόδρα την στεγανότητα των εν λόγω υπόγειων εγκαταστάσεων.

Οι πληροφορίες αυτές αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός ότι προ διημέρου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε περιοχές του Νότου ο Αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα.

Επισήμως ο Αμερικανός διπλωμάτης έφτασε μέχρι τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς προκειμένου να συγχαρεί τους Αλβανούς αστυνομικούς για την κατάσχεση ποσότητας κάνναβης εξήντα κιλών!!!

Έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι αυτό ήταν το άλλοθι και συνδυάζουν την επίσκεψη με αυτοψίες σε χώρους όπου μπορούν να δεχθούν τα χημικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ