Τις στρατιωτικές φυλακές διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών

stratiotikes filakes

stratiotikes filakesΤην έκταση των παλιών στρατιωτικών φυλακών, στην παραλίμνιο, η οποία ουσιαστικά είναι εγκαταλειμμένη διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Το αίτημα μετέφερε στο Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος περιλαμβάνει την αξιοποίηση του στους σχεδιασμούς του και είναι θετικό ότι πλέον δεν εμπλέκεται ο στρατός αλλά η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.

Στη συνάντηση που έγινε με το Διοικητή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, συμφωνήθηκε η παραχώρηση στο Δήμο των παλιών στρατιωτικών φούρνων.

Ο χώρος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης είχε παραχωρηθεί στην πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων προκειμένου να ανεγερθεί Νηπιαγωγείο. Η σύμβαση παραχώρησης έληξε και ο Δήμος Ιωαννιτών ζήτησε από τον κ. Σταθιά, ο οποίος συμφώνησε να του παραχωρηθεί ο χώρος.

Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ολοκληρώσει την πρόταση για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου και αναμένουμε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στην παραχώρηση.

Στη συνάντηση με τον Διοικητή του Ταμείου ο Δήμαρχος έθεσε και το θέμα του Στρατοπέδου Βελισσαρίου. «Ο Δήμος θέλει να διατηρήσει στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του στρατοπέδου, το γνωρίζουμε ότι με τον στρατό οι διαδικασίες είναι δύσκολες, όμως σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουμε πως το στρατόπεδο ανήκει στην πόλη», όπως σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ