Τιμήθηκε η μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου

ginaika pindou

ginaika pindou

Στο ύψωμα “Προφήτης Ηλίας” της Τ.Κ. Φούρκας τιμήθηκε σήμερα η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων. Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου, και των ηρώων του έπους του 1940.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τελέστηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, κατάθεση στεφάνων, τοπογραφική ενημέρωση και ομιλία από το Δημοτικό Σύμβουλο Κόνιτσας κ. Αθανάσιο Λάκκα.

Ακολούθησε αναπαράσταση πορείας των γυναικών Πίνδου από γυναίκες της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κόνιτσας και του τραυματισμού του Κ. Δαβάκη με τη συνεργασία της VIIIης Μεραρχίας.

ginaika pindou1Στη συνέχεια στην πλατεία της Φούρκας, και κατά τη διάρκεια μικρής δεξίωσης, από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην 93χρονη κ. Φασούλη (την μοναδική εν ζωή) που μαζί με τις άλλες γυναίκες συνέδραμε τον Ελληνικό Στρατό στις μάχες της Πίνδου το 1940.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και σε συγγενείς άλλων γυναικών που απεβίωσαν. Τιμητική πλακέτα επέδωσε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, για τη συνολική προσφορά του στην περιοχή, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου.

Στις εκδηλώσεις- που συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια, το Δήμο Κόνιτσας και την Τοπική Κοινότητα Φούρκας- παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ιωάννης Καραμπίνας και Περικλής Βασιλάκης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών, φορέων, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί- τοπικοί σύμβουλοι κ.ά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ