Της ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα από το Αστικό ΚΤΕΛ

ASTIKO KTELΗ αλλαγή στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει προκαλέσει πλήθος διαμαρτυριών, καθώς δεκάδες επιβάτες αιφνιδιάστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι το θερινό πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή έξι μέρες νωρίτερα από ότι είχε ανακοινωθεί… Μάταια λοιπόν περίμεναν, ειδικά τις πρωινές ώρες το λεωφορείο της γραμμής στη συνηθισμένη ώρα προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους ή σε προγραμματισμένα ραντεβού, όπως για παράδειγμα στο Νοσοκομείο.

Και στην προσπάθεια αναζήτησης που έκαναν πληροφορήθηκαν ότι η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας να θέσει σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα από το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου, αντί στις οκτώ του μήνα όπως είχε κάνει γνωστό. «Διατυμπανίζουν την εγκατάσταση έξυπνων στάσεων  σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη. Κύριοι των ΚΤΕΛ, για να έχουν χρησιμότητα η έξυπνες στάσεις πρέπει να υπάρχουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Τι να την κάνουμε την έξυπνη στάση όταν βγαίνουμε να πάρουμε το δρομολόγιο των 08:50 και μαθαίνουμε πως δεν υπάρχει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή της αναγνώστρια του Epiruspost.gr.

 

Η ίδια περιγράφει την ταλαιπωρία που υπέστη στην προσπάθειά της να μετακινηθεί από την Ανατολή στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Περίμενε κανονικά στη στάση το λεωφορείο, με την διαφορά ότι εκείνη την ώρα ενημερώθηκε ότι είχε τεθεί σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα.

«Επικοινώνησα άμεσα με το Σταθμαρχείο, όπου η έκπληξή μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν πληροφορήθηκα ότι όντως είχε αποφασιστεί να ξεκινήσει το θερινό πρόγραμμα στις 8 Ιουλίου, αλλά  το προηγούμενο βράδυ αποφασίστηκε να ξεκινήσει τελικά στις 2 Ιουλίου.

Χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση, παρά μόνο στην Κεντρική Πλατεία. Όπως κατάλαβα, από τα λεγόμενα του υπαλλήλου δεν έχει καν βγει το  πρόγραμμα, αφού μου είπε πως θα το βγάλει στο τέλος της εβδομάδας», σημειώνει.

Όπως τονίζει στο Πανεπιστήμιο δεν πηγαίνουν μόνο φοιτητές. Κινούνται με τα αστικά εργαζόμενοι οι οποίοι θέλουν να είναι συνεπείς στη δουλειά τους αλλά και πολίτες που πρέπει να εξυπηρετηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Υπογραμμίζει δε ότι οι συνέπειες για τις ασυνέπειες των αστικών προβλέπονται σε σχετικό νόμο και ιδιαίτερα αυστηρές… Όμως στην Ελλάδα ποιος νόμος τηρείται!

«Ας μην απορούν στο Αστικό ΚΤΕΛ για την πτώση την κίνησης. Είναι λογικό, όταν η τιμή του εισιτηρίου είναι υψηλή, όταν τα δρομολόγια αλλάζουν όποτε θέλουν, όταν τα δρομολόγια καθυστερούν ή δεν έρχονται καθόλου, όταν ακόμα και να έρθουν  στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες, σε παλιά λεωφορεία με οδηγούς που καπνίζουν, και μιλούν συνέχεια στο κινητό…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ