«Τεχνοπολιτισμός και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» στο ΤΕΙ

TEI HPEIROY

TEI HPEIROYΤο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου έρχεται να συνεχίσει το διάλογο γύρω από τη στενή και σύνθετη πλέον αλληλεξάρτηση τεχνολογίας, επιστήμης και πολιτισμού με την ημερίδα «Τεχνοπολιτισμός και Πολιτιστικές Βιομηχανίες».

Οι ομιλητές – ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες – εστιάζουν σε ζητήματα που συνθέτουν τις σημερινές διεπιστημονικές και χωρικά εντοπισμένες θεωρήσεις του τεχνοπολιτισμού και συμβάλουν στη μελέτη των σύγχρονων πολιτιστικών βιομηχανιών και των πρακτικών τους.

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ημερίδας θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία «Ταξίδι ανατολικά». Οι μουσικοί Mάρκος Σκούλιος, καθηγητής εφαρμογών ΤΛΠΜ (νέι, ούτι), Ευγένιος Βούλγαρης (γιαϊλί ταμπούρ, μπουζούκ, ταρ, ντοτάρ, ούτι, τραγούδι) και Σέργιος Βούλγαρης (κουντούμ, μπεντίρ, τομπάκ, νταφ, ρεκ) μελετούν και ερμηνεύουν επιλεγμένο ρεπερτόριο από λόγια και λαϊκά μουσικά ιδιώματα της ανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς και Μέσης Ανατολής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης 9.30 το βράδυ και είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Ώρα έναρξης συναυλίας 8 το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ