Τελικά και τ’… αρκουδάκια σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία!

ARKOYDAKIA ME 27 9

ARKOYDAKIA ME 27 9Σε καθημερινά βάση πλέον, λίγο μετά τις εννιά το βράδυ, τα μικρά αρκουδάκια, κυκλοφορούν ανενόχλητα στους δρόμους του Μετσόβου, προς αναζήτηση τροφής.

Η περίθαλψή τους, από την αρμόδια οργάνωση Καλλιστώ, κολλά προς το παρόν σε γραφειοκρατικά εμπόδια….

Οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει τους υπεύθυνους για τις καθημερινές επισκέψεις που δέχονται, αλλά όπως δήλωσε στο Epiruspost.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης, θα πρέπει να συσταθεί ομάδα άμεσης επέμβασης.

 

Αυτό ορίζεται από Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2014 και στην οποία περιλαμβάνεται πρωτόκολλο αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων.

Όταν θα συγκροτηθεί η Ομάδα αυτή, τότε οι επιστήμονες θα αποφανθούν για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Μας έχει αναφερθεί και παρουσία ενήλικης αρκούδας στην περιοχή του Μετσόβου, πέρα από τα μικρά αρκουδάκια», ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης για να συμπληρώσει ότι η «Καλλιστώ» έχει αποστείλει φυλλάδιο με οδηγίες προς το δασαρχείο.

Μεταξύ των άλλων λοιπόν οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ταΐζουν τα μικρά, ούτε να αφήνουν απορρίμματα σε ανοιχτούς και εύκολα προσβάσιμους κάδους…

Ωσότου βρεθεί λύση πάντως, κι αν βρεθεί πριν πέσει ο χειμώνας, είναι σίγουρο ότι τα αρκουδάκια θα συνεχίζουν να αποτελούν τη μασκότ του Μετσόβου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ