ΤΕΙ: Από εμπάθεια οι επιθέσεις στον Διευθυντή…

GLABAS EYRΥπό κατάληψη παραμένει το Τμήμα Παραδοσιακής και Λαικής Μουσικής και το διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να χαθεί το πρώτο εξάμηνο.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ευριπίδης Γλαβάς, σε δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα, επιχείρησε να υποβαθμίσει τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους σπουδαστές και να αποδώσει τα αίτια της γενικότερης αναστάτωσης σε άλλες αιτίες που σχετίζονται με τον έλεγχο του συγκεκριμένου τμήματος.

Απέδωσε εμπάθεια σε όσους επιτίθενται στο διευθυντή, σημειώνοντας ότι του ανατέθηκε η συγκεκριμένη θέση, με την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου κι όχι του κτηνιάτρου.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν το ΤΕΙ, λόγω των περικοπών, θέλησε να προχωρήσει σε αναμόρφωση των συμβάσεων των μη μόνιμων καθηγητών. Εκείνοι αρνήθηκαν να συνεχίσουν την προσφορά εργασίας με περικομμένες αποδοχές και οι σπουδαστές προχώρησαν σε κατάληψη διεκδικώντας το δικαίωμα να κάνουν μάθημα!

Η διοίκηση του ΤΕΙ προχώρησε σε νέα προκήρυξη με σκοπό να βρει εκπαιδευτικό προσωπικό. Αν δεν υπάρχει κι αυτή τη φορά ενδιαφέρον τότε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο και μάλλον πολύ δύσκολα θα σωθεί το πρώτο εξάμηνο.

«Είναι μία λυπηρή κατάσταση…. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν κι άλλες αιτίες τις οποίες προσπαθούμε να τις διαπραγματευθούμε», δήλωσε ο κ. Γλαβάς ο οποίος υπερασπίστηκε τον διευθυντή στις επιθέσεις που δέχεται, σημειώνοντας ότι αυτές δείχνουν εμπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ