Τα Ψαροπλιά αποκτούν και πάλι ζωή

arta psaragora

arta psaragora

Στη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστημάτων στα «Ψαροπλιά» προχωρά ο Δήμος Άρτας, μετά την σχετική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο.

Σ’ ένα από τα πιο παραδοσιακά σημεία της πόλης, ολοκληρώθηκε το έργο για την επισκευή και την ανάδειξη του συγκροτήματος της παλιάς ψαραγοράς. Έτσι επτά καταστήματα θα μισθωθούν ενώ δύο θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του ΚΕΠ και του Δήμου.

Την εισήγηση του θέματος έκανε κατά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Όσον αφορά τους όρους που θα τεθούν στη διακήρυξη για την ενοικίαση των καταστημάτων, βασικός όρος θεωρείται η δραστηριοποίηση στην περιοχή επιχειρήσεων που θα διατηρούν και θα ενισχύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του κτιριακού συγκροτήματος, αφού όπως τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης «Η Άρτα είναι μια όμορφη πόλη με πλούσια παράδοση και αυτό θέλουμε να το αναδεικνύουν τα «Ψαροπλιά», ώστε η περιοχή εκεί, με τη γραφικότητα και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, να αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες της πόλης μας».

Επιπρόσθετοι όροι που θα τεθούν στη διακήρυξη είναι οι εξής:

• Οι χρήσεις που θα οριστούν θα είναι α) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως παραδοσιακό καφενείο/αναψυκτήριο, παραδοσιακό ουζερί, παραδοσιακή ψαροταβέρνα, παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, εκθετήριο/πωλητήριο τοπικών και ηπειρωτικών προϊόντων, καθώς και β) καταστήματα τουριστικής προβολής και παράδοσης, όπως παραδοσιακής τέχνης, με τοπικά ενθύμια και τουριστικό υλικό σχετικά με την ιστορία της Άρτας, αντικερί/γκαλερί, είδη δώρων.

• Απαγορεύονται ρητά κέντρα διασκέδασης, μπαρ (επιχειρήσεις αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών) και τυχερά παιχνίδια.
• Τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που θα δραστηριοποιηθούν θα υποχρεούνται να διαθέτουν και να λειτουργούν αποχυμωτή με τοπικά αρτινά προϊόντα.

• Θα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης και ενοποίησης δύο συνεχόμενων χώρων σε ένα.

• Οι ενοικιαστές με δική τους ευθύνη θα διενεργούν τον έλεγχο για το αν η δραστηριότητα, που προτίθενται να αναπτύξουν στον χώρο τον οποίο αιτούνται, δύναται να υλοποιηθεί και με αποκλειστικά δικές τους ενέργειες και έξοδα θα προβαίνουν στην οποιαδήποτε αδειοδότηση του χώρου ή τροποποίηση οποιασδήποτε άδειας απαιτηθεί.

Οι όροι της διακήρυξης εκμίσθωσης θα καθορισθούν επακριβώς σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ