Τα Τζουμέρκα επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας

BIKH EYTAKSA

BIKH EYTAKSAΕπίσκεψη στα Τζουμέρκα πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Ευταξά είδε από κοντά την τοπογραφία της περιοχής, τα έργα υποδομής που έχουν γίνει, όπως ο δρόμος Ελληνικό – Καλέντζι και τμήματα χάραξης της Ιόνιας Οδού στην περιοχή Ξηροβουνίου. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού.

Η Γενική Γραμματέας στα Κεντρικά Τζουμέρκα επισκέφθηκε το «Μονοπάτι της Βίδρας» στη γέφυρα Τζαρή και τους οικισμούς Ράμιας, Καταρράκτη, Κεντρικού. Στον Βαθύκαμπο και στο συνοικισμό «Κούνιες» ξεναγήθηκε σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και δύο οινοποιεία που λειτουργούν συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

 

Συζήτησε με τους ιδιοκτήτες τους τις δυνατότητες ανάπτυξής τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδική αναφορά έγινε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τη σύνδεσή του με τον κλάδο της μεταποίησης. Οι οινοποιοί ζήτησαν από τη Γενική Γραμματέα τη στήριξή της στην προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου η ποικιλία σταφυλιού Ζαμπέλας ή Ιζαμπέλας που καλλιεργείται στην περιοχή των Τζουμέρκων αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο να αναγνωριστεί στα καλλιεργούμενα είδη αμπελιού.

Όπως ισχυρίστηκαν η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία της περιοχής και τον κλάδο τους καθώς θα μπορούν να τυποποιούν και να συσκευάζουν το τσίπουρο που παράγουν από τις καλλιέργειές τους.

«Η περιοχή των Κεντρικών Τζουμέρκων συγκεντρώνει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναπτύξει ειδικές μορφές τουρισμού και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου» τονίζει η Γενική Γραμματέας μετά την επίσκεψή της στην περιοχή. «Μία από αυτές είναι ο οινικός τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές που αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αποτελούν υποκατηγορία του αγροτουρισμού. Είναι δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος, που συμβάλλουν σημαντικά στην περιφερειακή ανάπτυξη καθώς ενισχύουν την τοπική οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ