Τα σενάρια, οι διαρροές και οι αρχές…

BAG GIAKOYM

BAG GIAKOYMΗ εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, εξακολουθεί να απασχολεί το πανελλήνιο και να παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Η δημοσιότητα που πήρε τεράστια αλλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το μέτρο και ο έλεγχος…

Τα σχόλια που γίνονται, κυρίως από εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου, είναι πραγματική χιονοστιβάδα.

Όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες που αναζητούν οι αρχές και η οικογένεια του 20χρονου παιδιού, από την προσωπική εκτίμηση του καθενός, την άποψη που μπορεί να έχει και τα σενάρια που μπορεί να κάνει.

Και οι διαρροές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αν και κάποιες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προσφέρονται για κάθε είδους σενάριο.

Μόνο που αυτά δεν βοηθούν την οικογένεια που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, αλλά ούτε και τις αρχές που κάνουν και πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν άριστα τη δουλειά τους.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί. Η δημοσιότητα άλλωστε όσο μπορεί να βοηθήσει άλλο τόσο κακό μπορεί να κάνει. Ειδικά όταν μία έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Όσα συνέβαιναν μέσα στη σχολή αποτελούν πλέον αντικείμενο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ό,τι συνέβη με την εξαφάνιση του Βαγγέλη αποτελεί αντικείμενο της έρευνα της Αστυνομίας.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους αρμόδιους να κάνουν αυτό που πρέπει. Οι υπόλοιποι αν μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο ας το κάνουν. Αν δεν μπορούν θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουν τις προσωπικές εκτιμήσεις και υποδείξεις…

Στους νεοέλληνες είναι έμφυτη η τάση να παριστάνουν όλοι τους ειδικούς για όλα… Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πάλι, πίστευαν στο «μέτρον άριστον».

Ας βάλουμε μέτρο λοιπόν, ή καλύτερα φρένο κι ας περιμένουμε τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν το καθήκον τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ