Τα πρώτα αποτελέσματα στο ΤΕΕ Ηπείρου

EKLOGES 24 11 13

EKLOGES 24 11 13Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση ψήφων για την ανάδειξη αντιπροσώπων του ΤΕΕ στην κεντρική διοίκηση.

Αυτό που χαρακτήρισε τις εκλογές, τουλάχιστον στα Γιάννινα, είναι η μεγάλη αποχή από τις κάλπες, αποχή που εντοπίζεται κυρίως στα νεότερα μέλη του ΤΕΕ, στους νέους μηχανικούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ψήφισαν περίπου σαράντα μέλη λιγότερα, σε σύγκριση με τις εκλογές που είχαν γίνει προ τριετίας, όταν στο μεσοδιάστημα οι εγγραφές είχαν αυξηθεί κατά 250 περίπου.

 

Στις κάλπες για την κεντρική διοίκηση, ήταν μεγάλο το ποσοστό των λευκών κι άκυρων ψηφοδελτίων. Φτάνει στο 19% σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών με ποσοστό 24,8%. Πρόκειται για την κίνηση που στηρίχθηκε κατεξοχήν από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.

Δεύτερη δύναμη είναι η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 22,4% και ακολουθεί η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και συγκέντρωσε το 10,3% των ψήφων.

Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί συγκέντρωσαν το 8,2, η Πανεπιστημονική (ΚΚΕ) το 6,8 κι ακολουθούν άλλες παρατάξεις που μετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην κεντρική διοίκηση.

Η καταμέτρηση των ψήφων για την τοπική διοίκηση ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ