Τα προβλήματα της μειονότητας στον Υπουργό Εξωτερικών

BENIZELOS TIRANA

BENIZELOS TIRANAΜε τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στα Τίρανα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, Βαγγέλης Ντούλε, ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως το άλυτο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που αφορά κυρίως τους μειονοτικούς κατοίκους της περιοχής του Ιονίου, της Χειμάρρας και των Αγίων Σαράντα.

 

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα είναι, όπως ανέφερε ο κ. Ντούλε, η έλλειψη σχολικών βιβλίων στα ελληνικά.

Ο κ. Ντούλε ευχαρίστησε και τον βουλευτή Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ Πύρρο Δήμα για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να επιλυθεί το ζήτημα των συντάξεων για τα υπερήλικα μέλη της ελληνικής μειονότητας.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ετοιμότητα της Αθήνας να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της ομογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ