Τα κρυμμένα σεντούκια του Αλή Πασά…

POYMPATH ALHS«Τα κρυμμένα σεντούκια του Αλή Πασά» είναι το νέο βιβλίο της Μαίρης Σάββα- Ρουμπάτη, που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της σειράς Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις.

Τρία παιδιά παρασύρονται από περιέργεια σε μια περιπέτεια που τα οδηγεί βήμα βήμα στην αναζήτηση ενός μυθικού θησαυρού. Πέντ’ έξι λέξεις χαραγμένες σε πέτρα κι ένα μυστήριο γύρω από ένα κομπολόι γίνονται αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της ιστορίας, που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει ως την εποχή της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας.

 

Η ιστορία μαγεύει τα παιδιά, τα παίρνει από το χέρι για να περπατήσουν στο Κάστρο των Ιωαννίνων, τα βουτάει στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας, τα οδηγεί σε υπόγειες σπηλιές και αρχαίους τόπους, τους μαθαίνει τα μηνύματα της φύσης, τα ανεβάζει σε απόκρημνα βουνά, τα ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ήπειρο και τους συστήνει μυθικά πρόσωπα.

Οι ανασκαφές που χρόνια τώρα συνεχίζονται για την ανακάλυψη του θρυλικού θησαυρού του Αλή πασά στα Γιάννενα και σε άλλους τόπους της Ελλάδας μπορεί να μην έχουν σταματήσει, όμως οι τρεις φίλοι ανακαλύπτουν τελικά κάτι που κανένας χρυσοθήρας δεν φαντάστηκε ποτέ…

Οδηγός στην αφήγηση είναι ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, που ήταν ένας τόπος σε άνθηση και ξακουστός σε όλη την Ευρώπη. Οι ιστορικές αναφορές στηρίζονται σε έρευνα της συγγραφέως σε πηγές και βιβλία έγκυρων ιστορικών.

Η σειρά Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις με θέμα Ταξίδια στην Ελλάδα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+ και περιλαμβάνει ιστορίες που διαδραματίζονται κάθε φορά σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας. Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου, με την πολιτιστική του παράδοση και την ιστορία του.

Η Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δίκαιο της Ευρώπης. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (έζησε κάποια χρόνια στο Βέλγιο).

Πάντα της άρεσε να διαβάζει, να ακούει, να μεταφράζει και να λέει ιστορίες. Για να μπορεί να λέει και να γράφει καλύτερα ιστορίες, πήγε σε σχολείο για παραμυθάδες, γιατί πιστεύει ότι κανείς ποτέ στη ζωή δεν σταματά να μαθαίνει. Τα κρυμμένα σεντούκια του Αλή πασά είναι το πρώτο της βιβλίο για παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ