Τα δέντρα της Ηπείρου απέκτησαν ταυτότητα

tei katigites

tei katigites“Μπορείς να αναγνωρίσεις τα δέντρα της πόλης σου;” Με αυτό το σύνθημα το έργο «URBAN Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Βέλτιστης Διαχείρισης, Προστασίας και Αξιοποίησης του αστικού και περιαστικού πράσινου», το οποίο υλοποιήθηκε από ερευνητές του ΤΕΙ Ηπείρου με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. κατέγραψε και αποτύπωσε σε ψηφιακούς χάρτες όλα τα δέντρα των τεσσάρων δήμων – πρωτευουσών της Περιφέρειας Ηπείρου: Ιωαννίνων, Αρταίων, Πρεβέζης, Ηγουμενίτσας.

Με τον τρόπο αυτό έγινε ένα σημαντικό βήμα στην αποτύπωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των νησίδων πρασίνου στο μικροκλίμα της πόλης.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος την Τετάρτη 14.10, στη 13:00, στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Βενιζέλου στην Πρέβεζα, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επιστήμονες και να δουν μαζί την ηλεκτρονική «ταυτότητα» των δέντρων (μέσω της εφαρμογής QR CODE) ενώ παράλληλα οι επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και για θέματα που αφορούν το αστικό και περιαστικό πράσινο και τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://urbantreemanagement.teiep.gr/ 
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ