Τασούλας- Μενδώνη στα Γιάννινα για τα έργα πολιτισμού

ARXAIA DODONH5 31

ARXAIA DODONH5 31Σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Νομού Ιωαννίνων και τα έργα που εκτελούνται σε μνημεία της περιοχής, θα εξετάσει από τις 3 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού που θα επισκεφθεί την περιοχή.

Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Υπουργός Κώστας Τασούλας και θα μετέχουν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη, , η Διευθύντρια Αρχαιοτήτων κ.Ελ. Κουντούρη, η Διευθύντρια Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ.Ευγ.Γερούση, ο Διευθυντής Αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων κ.Θεμ.Βλαχούλης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής κ.Παν. Νταής και ο κ.Ν.Μίνως επίτιμος Διευθυντής συντήρησης μνημείων.

 

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί χώρους και μνημεία ευθύνης του Υπουργείου Πολιτισμού στους Δήμους Δωδώνης, Ιωαννιτών, Ζαγορίου, Κονίτσης και Μετσόβου. Θα γίνει επιθεώρηση έργων που εξελίσσονται στο Νησί, στην Καστρίτσα, στο Τσεπέλοβο και θα εξετασθούν οι δυνατότητες ένταξης στο πρόγραμμα νέων έργων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου στο νομό Ιωαννίνων, θα εξετασθούν επίσης διοικητικά θέματα που αφορούν τις τοπικές Εφορείες Αρχαιοτήτων, με συμμετοχή της Γεν.Διευθύντριας Αρχαιοτήτων κ.Μ.Βλαζάκη, της Αναπλ.Γεν.Διευθύντριας Διοικητικής Υποστήριξης κ.Παν.Σπηλιωπούλου και τους επικεφαλής των τοπικών Εφορειών κ.Παπαδοπούλου και κ.Σουέρεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ