Τέσσερις τόνοι ναρκωτικών σε τρεις μήνες!

TROMPOYKHSΕκρηκτικές είναι οι διαστάσεις που λαμβάνει η διακίνηση ναρκωτικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα γεγονός που κρατά σε πλήρη εγρήγορση την τοπική αστυνομία. Η συστηματική δουλειά που γίνεται σε ολόκληρη την Ήπειρο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 κατασχέθηκαν σχεδόν τέσσερις τόνοι ναρκωτικών, ποσότητες που μοιάζουν ασύλληπτες.

Οι αστυνομικές αρχές εντείνουν τον κλοιό ωστόσο τα κυκλώματα που δρουν αναζητούν κάθε φορά διαφορετικούς τρόπους, διαφορετικά περάσματα. Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία περίπτωση του ζευγαριού που φόρτωσε τα ναρκωτικά δίπλα σε ένα πεντάχρονο παιδί κι ένα μωρό μερικών μηνών, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο αλλά και του υπαλλήλου της εισαγγελίας Αθηνών που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο νομίζοντας ότι θα περάσει απαρατήρητος. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης σε δηλώσεις που έκανε στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι  πρόκειται μια δομημένη οργανωτικά μαφία, με ρόλους, ομάδες, ιεραρχία, η οποία δρα μεθοδικά και με σχεδιασμό, ανάλογα με την περίπτωση.

 

Η αστυνομική έρευνα αποκαλύπτει ότι το χασίς φτάνει σε περιοχές των συνόρων από Αλβανούς, ενώ στη συνέχεια, για να μεταφερθούν σε προορισμούς στη χώρα μας, αναλαμβάνουν δράση οι Έλληνες συνεργοί τους. Κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, οι κακοποιοί έχουν ανοίξει μονοπάτια, ακόμη και στα πιο δύσβατα σημεία. Η μεταφορά των ναρκωτικών προς την Ήπειρο γίνεται από ομάδες ενόπλων Αλβανών, οι οποίοι είτε τα κρύβουν σε “καβάτζες” στο βουνό, είτε τα φορτώνουν σε αυτοκίνητα των Ελλήνων συνεργών τους.

Η τοπική αστυνομία διαθέτει την εμπειρία και συνήθως προλαμβάνει τις κινήσεις των οργανωμένων κυκλωμάτων της μεθορίου. Κι αυτό αποδεικνύεται πια σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ