Τέσσερα εκατομμύρια για την αντιπλημμυρική θωράκιση

gartas plimira

gartas plimira

Τέσσερα σχήματα εταιριών υπέβαλαν προσφορές για τις μελέτες της αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου. Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 7 Ιουλίου από τη αρμόδια Διεύθυνση Δ7 του Υπουργείου Υποδομών και απομένει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες αυτές, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).

Αντικείμενο των μελετών, των οποίων προϋπολογισμός είναι 4 εκ.ευρώ, είναι η ωρίμανση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής της Άρτας και του ποταμού Αράχθου μέχρι την εκβολή του στον Αμβρακικό κόλπο, με τη σύνταξη των εξής κυρίως μελετών:

α) μελετών διευθέτησης της κύριας κοίτης του ποταμού Αράχθου κατάντη του φράγματος Πουρνάρι ΙΙ και μέχρι τις εκβολές με τα απαιτούμενα τεχνικά έργα

β) μελετών έργων εκτροπής-παράκαμψης της πόλης της Άρτας, μέρους της πλημμυρικής παροχής με τα απαιτούμενα τεχνικά έργα και

γ) μελέτης οριοθέτησης για το τμήμα του ποταμού Αράχθου κατάντη του φράγματος και μέχρι τις εκβολές.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει: «Πρόκειται για το μακροβιότερο και σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής μας. Με τη δρομολόγηση του έργου αυτού δίνονται λύσεις τόσο στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, όσο και στην Οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις εκατέρωθεν της κοίτης του ποταμού, που θα αλλάξουν την εικόνα και την προοπτική της Άρτας. Με τις μελέτες αυτές θα αρθούν οι πολεοδομικοί περιορισμοί στις εκατέρωθεν του ποταμού περιοχές και θα δοθεί η δυνατότητα για την τουριστική ανάπτυξη της παραποτάμιας περιοχής.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες που έγιναν από όλους τους φορείς η οριστική λύση είναι όλο και πιο κοντά. Ο Δήμος Αρταίων θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά το θέμα, μέχρι και την κατασκευή των απαιτούμενων έργων».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ