Τέλος εποχής για τον Βενιζέλο στο ΠΑΣΟΚ

BENIZELOS GIA2«Βαριά ήττα για το ΠAΣOΚ και για εμένα προσωπικά» χαρακτήρισε, την Πέμπτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το εκλογικό αποτέλεσμα στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου. Τον Μάιο πιθανόν να διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος. «Βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο με όλα τα θέματα ανοιχτά. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά του θέματος της ηγεσίας» είπε. Δεν είμαι ούτε Κουβέλης, ούτε Ζίγδης» είπε στη δευτερολογία του.

Παράλληλα, είπε ότι «οι λεβέντικες προεκλογικές μεγαλοστομίες επαναλαμβάνονται με κεκτημένη ταχύτητα αντιπολίτευσης και όχι υπεύθυνης κυβέρνησης».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει πολιτικές πράξεις και για το λόγο αυτό «αποφύγαμε να σχολιάσουμε τα πρόσωπα που συγκροτούν την κυβέρνηση και ευρύτερα το μηχανισμό εξουσίας. Οι οιωνοί είναι ετερόκλητοι και αντιφατικοί».

Μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα τον Μάιο προσδιόρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο με όλα τα θέματα ανοιχτά. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά του θέματος της ηγεσίας».

Πρόσθεσε, δε λέγοντας ότι το συνέδριο θα είναι αυθεντικό, δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό, χωρίς κόλπα, μηχανισμούς και γελοία τεχνάσματα του παρελθόντος. «Χωρίς να κρύβονται κάποιοι μέσα στο παραβάν. Βαδίζουμε ενωτικά, αλλά όχι ατιμώρητα για αυτούς που έβλαψαν καίρια την παράταξη και τη χώρα», δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα εγγυηθεί προσωπικά όλες αυτές τις προϋποθέσεις».

Κατέληξε λέγοντας ότι το πραγματικό δίλημμα είναι αν η παράταξη θα προσανατολιστεί προς τη δυναμική του μέλλοντος ή προς τη ρουφήχτρα του παρελθόντος, προσθέτοντας ότι η δική του επιλογή μου είναι η πρώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ