Τέλος εποχής για την ΕΑΣ Πρέβεζας

EAS PREBEZAS KTIRIO

EAS PREBEZAS KTIRIOΣε εκκαθάριση οδηγείται τελικά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, καθώς το Εφετείο επικύρωση την πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει ως λανθασμένο κι ανεπαρκές το σχέδιο αναδιοργάνωσης.

Έτσι γράφεται το τέλος εποχής για την ΕΑΣ μετά από πολλά χρόνια παρουσίας και δραστηριότητας στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεράσιμος Λιώλης, ανέφερε ότι εκτίμηση ήταν πως η απόφαση του δικαστηρίου θα έδινε διαφορετική προοπτική στον συνεταιρισμό αλλά τελικά ήταν αρνητική.

 

Ο κ. Λιώλης εξήγησε ότι το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί από το συμβούλιο, η θητεία του οποίου λήγει τον Νοέμβριο του 2014, γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ο κ. Λιώλης δεν έκρυψε την πικρία του από τις εξελίξεις λέγοντας ότι κάποιοι οδηγούν την ΕΑΣ Πρέβεζας στα χέρια των ιδιωτών αφού θα γίνει εκποίηση των κτιρίων αλλά και όλων των εγκαταστάσεων και μάλιστα σε χαμηλές τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο εκκαθαριστής και πως θα κινηθούν οι διαδικασίες.

Η ΕΑΣ Πρέβεζας για δεκαετίες στήριξε τους παραγωγούς του νομού, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».Ε ίναι από τους συνεταιρισμούς που μετέχουν στην «Ελληνική Διατροφή», ενώ κατά το παρελθόν είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των τοπικών προβλημάτων.

Η ΕΑΣ Πρέβεζας δραστηριοποιούνταν στους τομείς της τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου με την εμπορική ονομασία «Κιούπι», της προμήθειας ειδών οικιακής κατανάλωσης με αλυσίδα έξι σούπερ μάρκετ, της διακίνησης ζωοτροφών, της προμήθειας γεωργικών εφοδίων, λιπασμάτων και αγροτικών μηχανημάτων και της λειτουργίας ψυκτικών χώρων για τη συντήρηση νωπών προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ