Τέλη Μαρτίου τα «ραβασάκια» για τα ΚΤΕΟ

kteo

Έως το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ που θα επιβληθούν σε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα ή τα τα δίκυκλά τους από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ), σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών.

Παράλληλα, έρχεται μείωση και εξορθολογισμός στα πρόστιμα για παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), καθώς και απεμπλοκή στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης, καθώς προωθείται τροπολογία που θα επαναφέρει το επίδομα που ελάμβαναν οι εξεταστές, οι οποίοι πλέον έχουν κηρύξει αποχή από τις εξετάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών, το υπουργείο αναμένει τις επόμενες ημέρες μία τελευταία διασταύρωση στοιχείων από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να αναρτήσει τα πρώτα πρόστιμα στο taxisnet.

Η επιβολή των προστίμων για την παράβαση της μη προσέλευσης στον τεχνικό έλεγο γίνεται βάσει υπουργικής απόφασης του Ιανουαρίου που ορίζει ότι θα γίνει επεξεργασία των βάσεων δεδομένων των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών για αυτοκίνητα και δίκυκλα σε σχέση με το εάν είναι δηλωμένα ως κλεμμένα, έχουν τεθεί σε ακινησία κι εάν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση, ο ιδιοκτήτες οχημάτων, στους οποίους θα επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ, θα έχουν την δυνατότητα προβολής αντιρρήσεων στην αρμόδια υπηρεσία, καταθέτοντας τυχόν κατάλληλα δικαιολογητικά ή αποδεικτικά στοιχεία. Η αρμόδια υπηρεσία θα εξετάζει την βασιμότητά τους και θα αποφαίνεται εντός 10 εργασίμων ημερών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ