Τ΄ αυτοκίνητα «λατρεύουν» τους πεζοδρόμους… Καθημερινές διαμαρτυρίες στην τροχαία

PEZODROMOI2

PEZODROMOI2Οι πεζόδρομοι είναι ένα από τα μεγάλα έργα των τελευταίων ετών που άλλαξαν την εικόνα της πόλης. Το κέντρο αναμορφώθηκε και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια των Ιωαννίνων.

Η πεζοδρόμηση όμως, τόσων κεντρικών αρτηριών, αναδεικνύει σε καθημερινή βάση και προβλήματα. Προβλήματα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό.

PEZODROMOI1

Από τη μία κάποιοι δρόμοι σηκώνουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και μποτιλιαρίσματα και από την άλλη ανά τακτά διαστήματα οδηγοί επιλέγουν να παρανομούν και να εισέρχονται εντός των πεζοδρόμων.

Είναι δεκάδες οι κλήσεις που δέχεται η τροχαία σε καθημερινή βάση από το συγκεκριμένο τμήμα της πόλης. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί διαπληκτίζονται με πολίτες…

«Η τροχαία μπορεί να έρθει και δέκα φορές το εικοσιτετράωρο, ίσως και περισσότερες. Όμως δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα», ανέφερε στο Epiruspost.gr καταστηματάρχης της Γρηγορίου Σακά.

«Είναι πολύ ωραίο το έργο. Το χαιρόμαστε, το χαίρονται και οι πολίτες. Βλέπετε πόσος κόσμος κινείται όμως κάτι πρέπει να γίνει με τα αυτοκίνητα», σημείωσε έμπορος που για πολλά χρόνια έχει το κατάστημά του στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου.

PEZODROMOI3Το πρόβλημα αντί να αμβλύνεται γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερο. Έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας από τη μία και η συνήθεια του Έλληνα να μην αποχωρίζεται το αυτοκίνητό του ούτε για πολύ μικρές αποστάσεις;

Πιθανόν οι λόγοι να είναι και περισσότεροι… Όμως η κατάσταση στους πεζοδρόμους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την τροχαία, η οποία είναι υποχρεωμένη να κρατά μεγάλο μέρος της δύναμής της στο κέντρο ενώ υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου.

Η λύση θα πρέπει να είναι άμεση και τέτοια που θα κάνει το κέντρο πιο λειτουργικό και θα εξυπηρετεί όλους.

PEZODROMOI4
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ