Σ’ ένα χρόνο ενεργή η υπηρεσία της φοροκάρτας

forokarta

forokarta

Μπορεί ο σχεδιασμός της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να προβλέπει την επέκταση της χρήσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις καθημερινές συναλλαγές , ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το υπουργείο να επεκτείνει τη σύμβαση για την αντιστοίχιση κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω SMS έως τον Ιούνιο του 2016.

Αν και η κάρτα αποδείξεων που καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και τους απαλλάσσει από τη συλλογή αποδείξεων δεν έχει τύχει αποδοχής, το υπουργείου Οικονομικών ανανέωσε έναντι 5.658,00 ευρώ τη σχετική σύμβαση ώστε η υπηρεσία αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω SMS να είναι διαθέσιμη από την 1 Ιουλίου 2015 έως και τις 30 Ιουνίου 2016.

Η ενεργοποίησή της φοροκάρτας και η αντιστοίχηση του 19ψήφιου αριθμού με το ΑΦΜ του φορολογούμενου-κατόχου της κάρτας γίνεται μόνο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και όχι από τις τράπεζες.

Μόλις ο φορολογούμενος παραλαμβάνει την κάρτα από την τράπεζα του πρέπει να ενημερώνει τη ΓΓΠΣ. Η ενημέρωση αυτή γίνεται είτε μέσω διαδικτύου είτε με ένα γραπτό μήνυμα sms από κινητό τηλέφωνο. Το μήνυμα περιέχει τον ΑΦΜ του φορολογούμενου και το 19ψήφιο αριθμό της κάρτας. Η αποστολή του μηνύματος γίνεται σε ενιαίο 5ψήφιο αριθμό για όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και κοστίζει 11 λεπτά.

Με τη λήψη του μηνύματος ελέγχεται η ορθότητα του ΑΦΜ. Σε περίπτωση ορθής καταχώρησης στέλνεται απάντηση της μορφής «επιτυχής δήλωση», ενώ σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στέλνεται απάντηση επισήμανσης του λάθος.

Το έργο της δήλωσης αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω sms ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην εταιρεία M-Stat που είναι υποχρεωμένη να τηρεί την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που λαμβάνει γνώση στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, τόσο κατά τη διάρκεια της υλοποίησης, όσο και μετά.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ