Σύσκεψη στο Υπουργείο για τους βοσκοτόπους

AGROTES3Το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μίσθωση των βοσκοτόπων, άνω των 100 στρεμμάτων στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη.

Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από αίτημα της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να Ζεις», με τον Περιφερειάρχη να ενημερώνει το Σώμα για τις παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει προς το αρμόδιο Υπουργείο και την αρνητική κατ’ αρχή απάντηση που έχει δοθεί από τον Υπουργό. Επίσης, πρόσθεσε, ότι το ίδιο θέμα έχει θέσει και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι από τη διάταξη που τέθηκε σε υλοποίηση ταλαιπωρούνται άδικα οι κτηνοτρόφοι, καθώς στο Υπουργείο δεν έχουν αντιληφθεί ότι διαφορετικά πρέπει να είναι τα κριτήρια π.χ. για τη Θεσσαλία και άλλα για την Ήπειρο.

 

Στη συνάντηση- που ενδεχομένως πραγματοποιηθεί αύριο- θα παραβρεθούν επίσης βουλευτές και δήμαρχοι από ορεινές περιοχές της Περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ