Σύσκεψη στο Υπουργείο για την ασφάλεια στη μεθόριο

ANNA KIKILIAS

ANNA KIKILIASΓια επιτόπια επίσκεψη στο Νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένες εξαγγελίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα φύλαξης της παραμεθόριας περιοχής αλλά και γενικότερα ζητήματα αστυνόμευσης στην περιοχή, δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με τη βουλευτή Άννα Ασημακοπούλου και εκπροσώπους της ακριτικής περιοχής.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της βουλευτή και εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ασημακοπούλου και ως κεντρικό θέμα είχε την ενίσχυση της ασφάλειας της παραμεθόριας περιοχής του νομού Ιωαννίνων.

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Άρμπυρος και ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Μάνος.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για το καίριο αυτό ζήτημα που απασχολεί εντόνως τους κατοίκους του Πωγωνίου και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν στον Υπουργό τα εξής αιτήματα:

• Η ενίσχυση και επάνδρωση των μονάδων συνοριακής φύλαξης που αποδυναμώθηκαν λόγω αποσπάσεων στον Έβρο.

• Η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου.

• Η επάνδρωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των στρατιωτικών φυλακίων της περιοχής.

• Η υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Δένδια να τοποθετηθούν θερμικές κάμερες ανίχνευσης κίνησης στην παραμεθόριο.

Η κ. Ασημακοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική δράση και το έργο που επιτελεί η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ακριτική Πωγωνιανή, η οποία φιλοξενεί ανήλικα παιδιά και ως εκ τούτου το ασφαλές περιβάλλον διαβίωσής τους αποτελεί προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την περιοχή και θα προβεί σε συγκεκριμένες εξαγγελίες μετά από αυτοψία που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ