Σύσκεψη στην Ανατολή για έργα και προϋπολογισμό

ANATOLH SY 11 9 14Από την Ανατολή άνοιξε ο κύκλος των συσκέψεων και συζητήσεων με σκοπό την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος έργων και του προϋπολογισμού του Δήμου Ιωαννιτών για τη νέα χρονιά.

Σκοπός είναι τα δύο βασικά εργαλεία της δημοτικής αρχής να προέλθουν μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Ως εκ τούτου ανάλογες συσκέψεις και συζητήσεις θα ακολουθήσουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε, να ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες, να καταγράψουμε τα αιτήματα και να θέσουμε με ρεαλισμό τις προτεραιότητες που θα αποτυπώνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2015», τόνισε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

 

Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι – Οικονομικών και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννης Λιόντος – παρουσίασαν στην αρχή τις βασικές κατευθύνσεις του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος και στη συνέχεια κατέγραψαν αλλά και συζήτησαν με τους εκπροσώπους της περιοχής τις προτάσεις τους. Το ανάλογο συνέβη και με όλους τους αντιδημάρχους που μετείχαν στη σύσκεψη, για τον τομέα αρμοδιότητας του καθενός.

«Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε αλλά και για να μας ακούσετε κι εσείς και να κατανοήσετε ποια είναι τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τέτοια που παρά τη διάθεση που έχουμε δεν μας επιτρέπουν να δώσουμε λύση σε όλα τα αιτήματα που θέτουν οι δημοτικές ενότητες. Είμαι όμως σίγουρος πως μέσα από τη συνεργασία μας μπορούμε να βρούμε λύσεις αποτελεσματικές, που να βελτιώνουν τη θέση των πολιτών», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Μανταλόβας.

Ο αρμόδιος για τα έργα Αντιδήμαρχος, Γιάννης Λιόντος, τόνισε πως «θέλω να συνεργαστούμε για να καταγράψουμε μαζί ποιες είναι οι ανάγκες, να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και να καταλήξουμε τι μπορεί να προχωρήσει μέσα στο 2015 και τι θα προγραμματίσουμε για τα επόμενα χρόνια, ώστε να υλοποιηθεί σταδιακά».

Στην πολύωρη σύσκεψη έγινε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για κάθε μία από τις τρεις περιοχές, Ανατολή, Μπάφρα, Νεοκαισάρεια της Δ.Ε. Ανατολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ