Σύσκεψη στα Άγναντα για την εξέλιξη των έργων

agnanta psatas

agnanta psatas

Τα Άγναντα επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από στελέχη τηςΔιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Άρτας, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στοπρώην Δημαρχείο Αγνάντων, παρουσία των Αντιδημάρχων του Δήμου κεντρικώνΤζουμέρκων κ. Φώτη Χαχούλη και κ. Βασιλείου Καρύδη, Δημοτικών ΣυμβούλωνΠροέδρων Τοπικών Συμβουλίων και μελών του Δ.Σ. της ΙΛΕΤ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κ.Τζουμέρκων καθώς επίσης και τα έργα που υλοποιούνται κι αυτά πουπρογραμματίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Ο κ. Ψαθάς ανέφερε ότι ήδη έχουν δημοπρατηθεί και έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι για την κατασκευή των έργων:

α). «Συντήρηση 16ης επαρχιακής οδού Γωνιά – Ανεμορράχη – Σγάρα –Άγναντα – Κτιστάδες» προϋπολογισμού 60.000 € και

β). «Συντήρηση επαρχιακής οδού Μηλιά – Σκοτωμένο» προϋπολογισμού40.000 €.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα έργα Δημοτικής εμβέλειας που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτό το χρονικό διάστημα στον Δήμο ΚεντρικώνΤζουμέρκων, ύψους 750.000 €.

Τόνισε ότι επιπλέον γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πόρων για τη βελτίωση της πρόσβασης προς την Μονή Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες που υπάρχουν για την συντήρηση και του υπόλοιπου επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν την άρδευση και την αγροτική οδοποιία σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι κτηνοτρόφοι και ο κ. Ψαθάς έθεσε σε προτεραιότητα την αναζήτηση των απαραίτητων πόρων.

Τέλος, ο κ. Ψαθάς επισκέφτηκε σημεία του οδικού δικτύου όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις και ενημερώθηκε από τα στελέχη της ΔΤΕ της ΠΕ Άρτας για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπισή τους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ